Wetenschap

Lijkwade van Turijn is bovennatuurlijk

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Italiaanse overheidswetenschappers hebben naar eigen zeggen bewijs gevonden dat de afbeelding op de lijkwade van Turijn is gevormd tijdens een bovennatuurlijke gebeurtenis.

Na jarenlange pogingen om de kleurstelling op de lijkwade na te bootsen is een gelijksoortige afbeelding gecreëerd door de wetenschappers. Dat meldt The Independent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze wisten het effect alleen te bereiken door hetzelfde soort linnen te verschroeien met ultraviolette lasers, waardoor de argumenten van ander onderzoek dat de lijkwade van Turijn middeleeuws bedrog zou zijn worden ondermijnd.

Dergelijke technologie lag ver buiten het bereik van middeleeuwse vervalsers die door veel experts verantwoordelijk worden gehouden voor de fameuze relikwie binnen het christendom, aldus onderzoekers van het Nationale Agentschap voor Nieuwe Technologieën, Energie en Duurzame Economische Ontwikkeling (Enea). Volgens het katholieke geloof is de lijkwade het kleed waarin Jezus werd gewikkeld nadat hij aan het kruis was gestorven.

“Een korte en intense bundel UV-straling geeft het linnen een kleur die exact lijkt op de vreemde karakteristieken van de afbeelding van een lichaam op de lijkwade van Turijn,” zeiden ze. Het rapport van het Enea is duidelijk: “Deze kracht kan niet worden gereproduceerd door welke normale UV-bron dan ook.”

In een verklaring zei hoofd van het onderzoeksteam Dr. Paolo Di Lazzaro: “Als de resultaten van ons onderzoek een filosofisch of theologisch debat uitlokken laten we deze conclusies over aan de bevoegde deskundigen.”

“De afbeelding is gevormd door een bundel UV-energie die zo intens is dat het bovennatuurlijk moet zijn geweest,” zei professor Scheikunde Luigi Garlaschelli van de Universiteit van Pavia in Italië.

Bron: Independent.co.uk

Gerelateerd: Studie: Jezus gebruikte cannabis om mensen te genezen

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x