Wereld

Machtsverschuiving naar het oostelijk halfrond

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een prominente internetcolumnist zegt dat westerse sancties tegen Iran niet geloofwaardig zijn en veel landen er niet van zullen weerhouden handel te drijven met het land.

Volgens Allen Roland draait alles om de oliedollar die na 44 jaar heerschappij begint te wankelen. Sterkere economieën zoals die van Rusland, India en China schakelen al over op hun eigen munteenheid of goud.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De sancties werken daarmee enkel averechts en ondermijnen de geloofwaardigheid van het Westen. Veel landen zeggen nu juist te blijven handelen met Iran en zelfs af te stappen van de dollar.

Nerveus

Niet lang geleden besloot Irak hetzelfde te doen door over te stappen op de euro. Kort daarop werd het land binnengevallen door onder meer de Verenigde Staten om het regime af te zetten.

De westerse machten, met name de financiële elite, zijn erg nerveus omdat het einde van de oliedollar steeds dichterbij komt. En daarom is Iran voor hen een doorn in het oog.

Verliezer

De verliezer in dit geval is Amerika, of in feite het Westen, dat denkt de macht te hebben om te controleren en te manipuleren terwijl ze die macht niet hebben omdat de economieën in het oosten zeer krachtig zijn.

Volgens Roland is er geen reden om aan te nemen dat Iran zou stoppen met haar kernprogramma voor vreedzame doeleinden. Zelfs de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta zei dat er geen bewijs is dat Iran in staat is kernwapens te maken.

Veel groter

Dit is veel groter dan Iran. Grote succesvolle landen als China, Rusland en India hebben zich inmiddels met hun bondgenoten achter de Islamitische Republiek geschaard.

Mayakalender

Dr. Carl Calleman toonde aan dat de moderne natiestaat rond 1617 begon te verschijnen op de scheiding tussen het westelijk en oostelijk halfrond. Voor het eerst in de geschiedenis werden toen nationale instituten aangesteld die onafhankelijk waren van de monarchieën die de desbetreffende landen bestuurden. Deze ontwikkeling liep synchroon met het verloop van de Mayakalender.

Ook het einde van de westelijke dominantie is opgenomen in dezelfde Mayakalender omdat eenheidsbewustzijn niet kan worden tegengehouden. De balans wordt weer hersteld. Net zoals onze rechter hersenhelft (creatie, intuïtie) weer gaat samenwerken met de linker (ego, ratio), zo gaat het oostelijk halfrond een belangrijke rol spelen in de wereldpolitiek.

{qtube vid:=9h1waKv8VBk}

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x