Homepagina » Columns » Margriet Rijsenbrij » Margriet Rijsenbrij: Hoe overtuigingen tot blokkades kunnen leiden
benauwd

Margriet Rijsenbrij: Hoe overtuigingen tot blokkades kunnen leiden

De man met de bijl

In mijn werk als kindercoach komen er kinderen bij mij op consult met diverse soorten klachten. Deze klachten lopen uiteen van intens verdriet, niet gewenst zijn, boosheid, te lief, geen zelfvertrouwen hebben, tot diepgewortelde angst. Waarbij de ouders vaak geen idee hebben waar deze gevoelde emoties vandaan kunnen komen. Ogenschijnlijk bieden deze ouders de kinderen alles wat zij nodig hebben om een ‘normaal’ leven te leiden.

Wanneer alle kanalen zijn bewandeld via het reguliere circuit van de gezondheidszorg, komen deze kinderen vaak via een laatste wanhoopspoging van de ouders bij mij terecht. Moegestreden van alle pogingen om te kunnen doorgronden waar de klacht van hun kind door veroorzaakt kan worden, wagen zij zich dan toch maar op het pad van de ‘niet reguliere’ therapeut.

Geconditioneerd met overtuigingen

De leeftijden van deze kinderen lopen enorm uiteen. Sommige kinderen (baby’s en peuters) zijn nog zo jong, dat zij zelf niet kunnen verwoorden wat er zich bij hen afspeelt. Gelukkig voor mij dat deze kinderen nog heel open staan voor de weg van energetische communicatie. Deze kinderen zijn nog heel erg verbonden met de spirituele energie van hun ziel en op deze manier praat ik met ze. Gelukkig nog niet teveel beïnvloed door allerlei conditioneringen, waarmee wij in het leven te makenInvloed van school krijgen. Conditioneringen die als inprentingen werken en die ons behoorlijk in de weg kunnen gaan zitten wanneer deze als overtuigingen (aannames) een rol gaan spelen in ons leven.

Zelfs op jonge leeftijd speelt dit al een grote rol. Deze overtuigingen zijn dan als vanzelfsprekend een onderdeel geworden van de energie binnen het kind, en het gezin waarin dit kind opgroeit. Maar niet altijd komen deze overtuigingen bij één van de ouders vandaan. Deze kunnen ook door andere mensen, die een deel van het levenspad van het kind zijn, denk hierbij aan hulpverleners, leraren, vrienden enz., aangereikt worden.

Dat deze aannames in de weg kunnen gaan zitten, werd mij weer zeer duidelijk in een consult dat ik mocht geven aan een prachtige jongedame van elf jaar, die samen met haar moeder mijn hulp had ingeroepen.

Deze jongedame, met een engelachtige uitstraling, was een aantal maanden eerder al een keer bij mij geweest met een lichamelijke klacht. Deze klacht hebben wij met een energetische behandeling kunnen oplossen. Door de vrijgekomen energie, verbaasde het mij niet dat zij voor een vervolgafspraak kwam die op energetisch niveau speelde.

Terug naar de oorsprong van het probleem

Dochter en moeder kwamen samen op deze afspraak. Na binnenkomst hebben wij eerst een kopje thee gedronken, zodat het ijs gebroken was. Kort hierop konden wij aan het consult beginnen waarvoor zij kwam.

Op mijn vraag aan de dochter waarmee ik haar zou kunnen helpen, gaf zij aan dat zij ernstige hinder ondervond bij het ademhalen. Ze kreeg geen lucht, ondanks dat zij erg haar best deed om zo goed mogelijk op haar ademhaling te letten. Ze gaf aan dat zij op yoga- en meditatieles was gegaan, juist om dit probleem aan te pakken, maar ondervond hier, ondanks de lessen, nog steeds erg veel hinder van. Dit zorgde voor veel onzekerheid, waardoor ook haar zelfvertrouwen tot een laag peil was gedaald.

Na enig doorvragen kwam zij tot een eigen conclusie, dat haar stokkende en verkeerde ademhaling het gevolg waren van een enorme schrikreactie. Op mijn vraag waarvan zij zo geschrokken was, kwam haar verhaal eruit. Zij was op zeer jonge leeftijd een keer enorm geschrokken van een plotselinge verschijning in haar slaapkamer, net voor het slapen gaan.

man met bijlEr stond een erge boze man met een bijl in haar slaapkamer! Een zeer bedreigende ervaring voor haar!

Gelukkig heeft zij dit toen aan haar ouders kunnen vertellen en zijn haar ouders met dit verhaal heel integer omgegaan. Aangezien deze verschijning een veelvuldig terugkerende ervaring voor haar werd, hebben zij de hulp ingeroepen van een helderziende.

Deze helderziende vertelde aan moeder en dochter, dat deze man te maken had met een eerdere incarnatie van de dochter. Moeder was verbaasd over het feit dat haar dochter, waarin geen enkele boosheid schuilde, met zo’n enorme boosheid te maken kreeg. Herkende haar dochter ook niet in de boosheid die zij beschreef. Met de informatie over deze man, ging de helderziende aan het werk en heeft de energie naar het ‘licht’ gebracht, zo vertelde de moeder mij. Hierna was het rustig voor het slapen gaan.

Iedereen van het gezin was opgelucht dat het probleem was opgelost. Maar was dit ook echt zo?

Niets is wat het lijkt

Ik vroeg aan de dochter of zij voor mij wilde invoelen waar de schrik die zij nog regelmatig voelt, mee te maken zou kunnen hebben. Zij gaf aan dat dit nog steeds bij deze boze man met de bijl thuishoorde. De verschijning in haar slaapkamer was al enige tijd weg, maar deze meneer kwam nog wel heel regelmatig in haar gedachten voorbij. Toen ik haar vroeg of zij deze man kon beschrijven en kon tekenen op een groot vel, kwam er een zeer gedetailleerde tekening te voorschijn.” Ben jij deze man?”, vroeg ik haar. “Nee”, was haar directe antwoord, “maar ik ken hem wel”. “Waarvan?”, vroeg ik weer. Haar blik veranderde, van alertheid naar afwezigheid.

Spontaan kwam zij in een regressie en begon te vertellen dat zij hem kende uit Oostenrijk, waar zij op dat moment woonde. Dat deze man haar vader was geweest, dat zij in die tijd een jongen was en zij noemde de naam die zij toen als zijn zoon had.

Ik spoorde haar aan mij te vertellen wat er gebeurde in de beelden die zij nu voor zich zag. Zij vertelde vol emotie dat haar vader voor haar ogen werd vermoord, compleet met zijn eigen bijl in zijn handen in de aanslag. En passant werd de zoon ook omgebracht. Naar de reden hiervan, kunnen wij alleen maar gissen.

Net zo spontaan als de jongedame in regressie ging, kwam zij weer terug bij ons.

opgelucht

Klik voor vergroting

Haar ogen glinsterden, zij keek opzij naar haar moeder die naast haar zat en riep: “Mama, ik heb lucht! Mijn luchtbel is nu zooo groot”. Demonstratief maakte ze een enorm wijd gebaar met haar armen om haar heen, om deze ’opluchting’ kracht bij te zetten.

Aannames en overtuigingen vormen een behoorlijke belemmering. Deze les kreeg ik weer eens bevestigd door deze prachtige ziel.

De waarheid blijkt toch anders te zijn.

Margriet Rijsenbrij

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
everix wim
everix wim
5 jaren geleden

Goeie dag,

zeer boeiende en ook voor mij actuele artikels.

Graag had ik een vraag gesteld aan Margriet. (tijdens het typen van de eerste é zinnen, net nu, gaat spontaan de deur uit het slot, en kraakt ze open. De deur tussen de keuken en de living van een huis dat we een goed jaar terug gekocht hebben, en waar we ons niet zo best voelen by the way). Maar symbolisch kan een opengaande deur ook wel iets moois hebben.

Even afgeweken, maar vermeldenswaardig zo leek me. Mijn eigenlijke vraag aan Margriet is hoe je een 11 jarig kind ( onze dochter ) kan helpen haar zelfvertrouwen terug te vinden.

x

Check Also

jeugdzorg

Er is iets goed mis bij jeugdzorg: ‘Onze dochter is ontvoerd door de instanties’

Er is iets goed mis bij jeugdzorg, ...

Vrouw verlost van uitzichtloze, levenslange depressie na uitwerken vorige levens. Lees hier haar opmerkelijke verhaal

Vrouw verlost van uitzichtloze, levenslange depressie na uitwerken vorige levens. Lees hier haar opmerkelijke verhaal

Een vrouw die haar leven lang worstelde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x