Homepagina » Columns » Margriet Rijsenbrij » Margriet Rijsenbrij: Hoe maak je verbinding met jezelf en anderen?
Verbindingen

Margriet Rijsenbrij: Hoe maak je verbinding met jezelf en anderen?

Verbindingen op allerlei manieren

Op alle mogelijke manieren hebben wij in ons leven met verbindingen te maken. Verbindingen die wij maken met de mensen om ons heen, al dan niet ontstaan uit een familieband. Verbindingen door het aangaan van vriendschappen, werkrelaties, via afspraken over elk (be)denkbaar onderwerp die wij maken. Waarom zijn verbindingen zo belangrijk voor ons?

Het verband, een samenhang, een verbinding, het zegt allemaal iets over hoe energie zich onderling verhoudt. Deze energie kan een positieve, maar ook negatieve invloed op ons functioneren hebben. Verbindingen zijn blijkbaar belangrijke elementen in ons dagelijkse leven.

verkeerslussenWegen die met allerlei verbindingen aan elkaar gelinkt worden, via verkeerslussen, om een soepelere doorstroming op ons wegennet te krijgen. Steeds meer verbindingen (linken) worden er gelegd tussen gezondheid en ziek worden door wat wij eten, de stress die wij ervaren, vaccinaties die wij krijgen of hebben gekregen, chemtrails die over ons worden uitgesproeid en zo kunnen wij het rijtje nog met veel meer feiten aanvullen. Het verband tussen een gezond lichaam en een gezonde geest wordt voor veel mensen ook steeds duidelijker.

Verbinding hebben met de mensen om ons heen is één van de eerste basisbehoeften die wij als kind mogen ervaren. Na veiligheid, een net zo belangrijke behoefte om te mogen ervaren en te leren integreren in ons bestaan.

De basis van verbindingen: vertrouwen en acceptatie

Ons ergens aan of mee verbinden kan pas wanneer er genoeg vertrouwen is. Vertrouwen dat de verbinding die gemaakt wordt gebaseerd is op openheid, duidelijkheid en puurheid. Gebaseerd op respect en volledige acceptatie van en voor jezelf en elkaar. Dit geldt ook voor de omgeving waarin wij wonen. Wanneer wij deze afwijzen, zal er geen verbinding gelegd kunnen worden en dus ook geen acceptatie kunnen plaatsvinden met de plek waar men woont.

Wanneer wij kijken naar alle onrust die er op dit moment op onze aarde heerst, door oorlog of door dreiging hiervan, door de grilligheden van de natuur die opspelen, mag je je afvragen hoe veilig het is voor mensen en dus ook voor veel kinderen, om een verbinding met hun omgeving aan te gaan. Verbinding en veiligheid gaan immers hand in hand in onze basisbehoeften. Het is niet gek dat er steeds meer mensen ontheemd raken. Zich nergens meer veilig voelen en geen verbinding kunnen aangaan met zichzelf en hun omgeving. Dat het vertrouwen dat het wel goed komt met de wereld waarin wij leven op een Menselijke verbindingensteeds lager pitje komt te staan, terwijl er nu juist zoveel kinderen geboren worden die juist ons vertrouwen nodig hebben, om hun taak waarvoor zij op aarde zijn gekomen te kunnen volbrengen. De steun die wij aan hun mogen geven is van onschatbare waarde. Om deze steun te kunnen geven, is het van groot belang dat wij gaan onderzoeken, hoe het met onze eigenwaarde en zelfvertrouwen gesteld is. Eigenwaarde en zelfvertrouwen, die nodig zijn om verbindingen te kunnen maken.

Gelukkig hoor ik steeds vaker mensen om mij heen zeggen hoe belangrijk men het vindt om de verbindingen die men aangegaan is, eens onder de loep te nemen en te onderzoeken of deze nog wel zijn waar het in eerste instantie om ging. De tijd is nu aangebroken voor behoorlijk wat mensen, om wakker te worden en om de aandacht naar zichzelf te verplaatsen en te onderzoeken of ze nog wel verbonden zijn met zichzelf en daardoor ook met hun omgeving.

Tijd voor een innerlijke reis

Een innerlijke reis, die ons brengt naar de diepste spelonken in onszelf en waar we, via spiegeling, mogen ontdekken of dat waar we ons mee verbonden hebben, ons nog wel dient in ons dagelijkse leven. Geen gemakkelijke opgave, maar wel een zeer noodzakelijke. We worden vaak teveel in beslag genomen door onze dagelijkse beslommeringen, dat we de focus en helderheid van wat werkelijk belangrijk voor ons is, uit het oog zijn verloren. Als makke schapen lopen we vaak achter de meute aan, gewend om te luisteren naar wat onze omgeving van ons wil en wat er van ons wordt verwacht. Een valse verbondenheid, die dan niet met en vanuit het hart gemaakt en geleefd kan worden.

Gelukkig worden er op dit moment steeds meer mensen wakker uit hun bijna gehypnotiseerde toestand, en gaan op onderzoek naar wat de zin van hun leven is. Naar datgene waar zij zich aan en mee willen verbinden. Nemen niet meer klakkeloos alles aan waarvan ze in het verleden dachten dat dit in hun leven thuishoorde, dus hier een verbinding mee moesten maken.

zelfreflectieVeel mensen in mijn omgeving worstelen met de vraag of de relatie waarin ze (vast)zitten, nog wel de relatie is die vanuit hun hart geleefd en beleefd mag worden. Dit heeft niet alleen betrekking op de relatie die wij met onze partner hebben, maar geldt zeker ook voor onze werkrelatie. Zelfs op latere leeftijd kan er nog gekozen worden voor een carrièreswitch. Eindelijk voor het werk kunnen kiezen waarmee vanuit het hart gewerkt kan worden.

Er zijn nogal wat mensen in mijn omgeving de laatste maanden verhuisd of staan op het punt te verhuizen. Nieuwe plekken met nieuwe energie voor deze mensen, met nieuwe mogelijkheden tot opnieuw verbinden. Veel oude energie mag nu blijkbaar losgelaten worden, energie die heeft gediend, maar nu niet meer van toepassing is.

Zo ben ik zelf ook de laatste jaren, maar vooral het laatste jaar, door allerlei vernieuwende processen heengegaan. Mensen die mij zeer dierbaar zijn los moeten laten, omdat de verbinding niet meer klopte. Verbonden zijn vanuit verwachtingen is niet waar het om gaat. Veel nieuwe mensen heb ik op mijn pad gekregen, waaronder een prachtige kleindochter, waarmee ik een verbintenis ben aangegaan.

Verbindingen helen

Door veel innerlijk werk en bewustwordingsprocessen heb ik geleerd dat de verbinding die ik met mijzelf heb, de belangrijkste is die er is. Maar ook geleerd dat door diep bij mezelf te voelen en te ervaren hoe belangrijk eigenwaarde, zelfvertrouwen en liefde is, mijn verbinding met mijn omgeving op een ander (dieper) niveau geleefd en ervaren mag worden.

Net als veel mensen om mij heen, ben ik me bewust van alle ellende die er zich afspeelt op het ogenblik. Met compassie kan ik hier nu naar kijken, in plaats van met afgrijzen, zoals ik een paar jaar geleden deed. Ik ben me er nu van bewust dat wanneer ik met liefde naar alle gebeurtenissen kijk en liefde hiernaartoe stuur, dit een grotere invloed heeft op een positieve uitkomst, dan wanneer ik mijn afschuw hierover uitspreek.

Vaak horen we dat een betere wereld bij onszelf begint. Het is tijd om dit ook daadwerkelijk toe te passen. Vanaf het moment dat ik dit ben gaan doen en de vinger niet meer naar de ander wijs, maar kijk wat ik hier zelf aan kan veranderen, voel ik dat ik de verbinding met mezelf aan het helen ben.

Elke dag krijg ik uitdagingen op mijn pad, uitdagingen die mij testen of ik de lessen die hierin besloten liggen wel snap. En de ene uitdaging vind ik makkelijker om mee om te gaan dan de andere. Maar alle uitdagingen zijn het waard om opgepakt te worden en mee aan de slag te gaan. Het brengt mij steeds dichter bij wie ik ben.

De Maya’s zeggen “In lak ‘ech”, wat betekent, “ik benIn Lak'ech een andere jij”.

Ik voel de helende kracht van de liefde, die zich steeds dieper in mijn hart nestelt. Met dankbaarheid kijk ik naar de verbinding, die steeds ‘heler’ wordt en die ik hierdoor met mezelf en mijn omgeving kan maken.

Margriet Rijsenbrij

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nel
Nel
6 jaren geleden

Mooie column… maar er bestaat ook een andere manier om die verbinding te bereiken. Mensen zouden moeten leren de stand en de vorm van hun tenen te onderzoeken en te begrijpen. Die vertellen namelijk wie je bent en dat geeft niet alleen zelfinzicht maar ook meer begrip en compassie voor het gedrag van anderen.
Het is vooral een praktische manier om die verbinding tot stand te brengen.

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Misschien is er nog een derde manier; nl. als de noden van de wereld zo hoog worden, dat mensen zich gaan realiseren dat Moeder Aarde dringend hulp behoeft en mensen gehoor geven aan die noodkreet. Dan ontdek je met wie je je verbinden kunt.

Sarina
Sarina
6 jaren geleden

Heel herkenbaar. ik zat toevallig te googlen en kwam u artikel tegen. ik ben blij dat u dit na al die jaren hebt kunnen bereiken waar u nu bent en verder mee gaat. ik lees met bewondering deze column. Dit is een levensdoel die ik ook voor ogen heb. ik heb nog een lange weg te gaan. ik zal deze column niet vergeten. Bedankt.

Ilse
Ilse
5 jaren geleden

Vaak uit het oog, maar niet uit het hart…;) Blij met onze verbintenis als hebben we al mens deze los moeten laten, zielsnivo is onuitwisbaar…Knuf Margriet

x

Check Also

Wat zijn de voordelen van NEE zeggen?

Wat zijn de voordelen van NEE zeggen?

‘Ja’ zeggen omdat je ‘nee’ simpelweg niet ...

guy 407161 1280

Wat als je ontevreden bent over je eigen lijf?

Stel je voor… je zit rustig door ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x