Buitenland

Massale demonstratie Griekenland

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Betogers zijn voor het Griekse parlement in Athene in botsing gekomen met de oproerpolitie. In de Griekse hoofdstad vindt de grootste staking in jaren plaats.

Meer dan 125.000 mensen zijn op de been. Vanwege de ingrijpende bezuinigingsmaatregelen leggen werknemers uit de private sector het werk vanaf vandaag 48 uur stil.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Luchtverkeersleiders zijn op woensdag 12 uur gaan staken als gevolg waarvan zo’n 150 nationale en internationale vluchten zijn geannuleerd. Op dinsdag staakten al zo’n 2.000 journalisten.

Het land dwingt vuilnismannen weer aan het werk te gaan. Premier Papandreou vaardigde op dinsdag een dwangbevel uit om de staking die de vuilophalers zeventien dagen geleden begonnen te beëindigen. Als gevolg van de staking ligt het afval in Athene hoog opgestapeld.

Ondanks het hevige verzet bij de Griekse bevolking stemt het parlement op donderdag over nieuwe bezuinigingsplannen om zo een catastrofaal nationaal faillisement te voorkomen.

Sinds het begin van de crisis in 2008 krijgt de gemiddelde Griek 30 procent minder loon. Terwijl 16,5 procent van de beroepsbevolking werkloos is wil de regering bezuinigen op het salaris van 30.000 ambtenaren. Alle winkels in het centrum van Athene zijn op woensdag gesloten.

Tijdens een EU-top aankomend weekend zal worden besproken of Griekenland voor een tweede keer zal worden uitgekocht. Het Griekse parlement moet de bezuinigingsmaatregelen aannemen om aanspraak te maken op internationale noodhulp. Als het land het geld niet krijgt zal het half november geen geld meer hebben om salarissen en pensioenen uit te betalen.

Volg hier de livestream.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x