Gezondheid

McDonald’s gaat kopje onder in Bolivia

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De grootste keten van hamburger fastfoodrestaurants ter wereld was ondanks alle intensieve campagnes genoodzaakt haar acht resterende vestigingen in Bolivia te sluiten.

De sluiting van de laatste restaurants in de steden La Paz, Cochabamba en Santa Cruz de la Sierra zal de gezondheid van het land ten goede komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is het eerste Zuid-Amerikaanse land zonder McDonald’s en het eerste land ter wereld waar het bedrijf moest sluiten omdat de fastfoodketen er al meer dan een decennium verliest maakt.

Er is zelfs een documentaire gemaakt getiteld ‘Waarom McDonald’s failliet ging in Bolivia’ waarin de makers proberen uit te leggen waarom Bolivianen liever taart eten in plaats van hamburgers.

Culturele afwijzing

In de documentaire worden onder meer koks, sociologen, voedingsdeskundigen, leraren en historici geïnterviewd die het er over het algemeen over eens zijn dat de afwijzing niets heeft te maken met de hamburgers of hun smaak.

De afwijzing heeft te maken met het bewustzijn en de mentaliteit van de Bolivianen. Zij hebben bepaalde opvattingen over het bereiden van een maaltijd en fastfood past daar niet tussen.

In Bolivia moet voedsel goed smaken en moet het met zorg en hygiëne zijn bereid. Dit is de manier waarop een consument de kwaliteit van voedsel op waarde schat, naast de hoeveelheid tijd die het in beslag neemt om de maaltijd te bereiden. Deze mensen willen geen fastfood, zo concludeerden de Amerikaanse documentairemakers.

Bron: Pravda.ru

Gerelateerd: Wereldgeschiedenis: Bolivia geeft rechten aan Moeder Natuur

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x