Financieel

Medewerkers Bank of America: ‘We moesten liegen’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zes oud-werknemers en een contractant van Bank of America, de grootste Amerikaanse bank, zeggen dat de hypotheekafdeling van de bank loog tegen huizenbezitters en fraudeerde.

Daarnaast zou de afdeling bonussen hebben uitgedeeld aan bankmedewerkers die ervoor zorgden dat mensen hun woning kwijtraakten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het zevental heeft onder ede een verklaring afgelegd. Een federale rechtbank in Massachusetts zal zich over de zaak gaan buigen. Dat meldt nieuwssite Salon.

Lijntje

Erika Brown, één van de oud-werknemers, zei in haar verklaring dat de bank ‘de huiseigenaars aan het lijntje hield’ en ‘nooit de intentie had om beloften na te komen’.

In maart 2009 kondigde de Amerikaanse overheid een programma aan waarbij 75 miljard dollar (57 miljard euro) ter beschikking werd gesteld voor het herfinancieren van hypotheken, ter voorkoming van gedwongen huizenverkopen, de zogenoemde foreclosures. Dit gebeurde onder het zogeheten Home Affordable Modification Program (HAMP).

De banken kregen geld om hypotheken te herfinancieren en op die manier 4 miljoen huizenbezitters die in de problemen zaten te helpen. Bank of America gebruikte het programma echter om zoveel mogelijk geld uit deze huiseigenaars te persen alvorens ze uiteindelijk hun huis kwijtraakten, aldus de oud-werknemers.

Cadeaubonnen

Uit de verklaring van de werknemers blijkt dat de bank nalatig was, documenten vervalste en mensen die in aanmerking kwamen voor het programma systematisch weigerde. Het doel was om zoveel mogelijk mensen uit hun huis te krijgen zodat Bank of America kon cashen.

De verklaringen spreken ook van geldbonussen en cadeaubonnen, die bij een bepaald aantal gedwongen executieverkopen door bankmanagers werden uitgedeeld aan medewerkers.

Bank of America liet weten dat de verklaringen een ‘verkeerd beeld’ schetsen van de activiteiten van de bank en dat ze ‘vol onjuistheden’ staan.

Bron: Salon.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
robzandstraler
robzandstraler
11 jaren geleden

Het wordt weer tijdt dat de guillotine op de pleinen wordt gezet.

Mojomirosa
Mojomirosa
11 jaren geleden

Hmmm,ik geloof dat ik er niet echt meer van opkijk…zucht. Volgende mededeling?

nancy.
nancy.
11 jaren geleden

Dat begon al bij de farmers ,daarna groeide ze mee naar hogeren inkomens ,daarna trokken ze n streep om hun eigendom te beschermen,en ik denk niet alleen in america ook hier worden mensen hard getroffen na lang hard werken .!!!

Avatar_777
Avatar_777
11 jaren geleden

Nou, cashen zullen ze!

Maar op een andere manier dan ze zelf denken.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x