Homepagina » Het Complot » ‘Mediaconglomeraten politiseren en relativeren het nieuws, behartigen enkel eigen belangen’ (video)

‘Mediaconglomeraten politiseren en relativeren het nieuws, behartigen enkel eigen belangen’ (video)

In zijn wekelijkse talkshow Real Time with Real Maher verwelkomde host Bill Maher vrijdag veteraan-verslaggever en oud-presentator van het CBS Evening News Dan Rather.

Rather is de auteur van een nieuw boek getiteld Rather Outspoken, waarin hij medialand ontmaskert.

De carrière van Rather als nieuwslezer kwam in 2004 abrupt ten einde toen hij bewijs leverde dat toenmalig president George W. Bush tijdens de Vietnamoorlog afwezig was zonder verlof. De dagen van Rather als nieuwslezer waren vanaf dat moment geteld.

Belangen

CBS besliste dat politiek belangrijker was dan journalistiek. In de uitzending legt Rather uit hoe de media in handen zijn van een kleine groep gigantische corporaties en hoe het nieuws ‘gepolitiseerd’ en ‘gerelativeerd’ wordt.

De enige belangen die volgens de oud-nieuwslezer worden behartigd zijn die van de corporaties. De journalisten die verslag proberen te doen van het nieuws hebben niets in te brengen. Datzelfde geldt voor het publiek dat voor de buis zit, aldus de 81-jarige Rather.

Bron: Rawstory.com

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dido schreef:

  Het was dan ook ronduit onfatsoenlijk van deze journalist om ouwe koeien uit de sloot te gaan halen m.b.t. de dienstplichtvervulling van Sjors Struik.

  0 likes
 • Marcel schreef:

  Dat nieuws relativeren gebeurt ook in Nederland. Zie hoe het ESM totaal genegeerd wordt in de media.

  0 likes
 • Tineke schreef:

  Hoezo oude koeien uit de sloot halen,als belangrijken dingen worden verteld die zijn gebeurd,dan mag daar toch over gepraat in geschreven worden. Anders mag er toch ook niet meer over de oorlog gepraat worden. Nee ik vind dat hier over gepraat en geschreven mag worden.

  0 likes
 • Dido schreef:

  [quote name=”Tineke”]Hoezo oude koeien uit de sloot halen,als belangrijken dingen worden verteld die zijn gebeurd,dan mag daar toch over gepraat in geschreven worden. Anders mag er toch ook niet meer over de oorlog gepraat worden. Nee ik vind dat hier over gepraat en geschreven mag worden.[/quote]
  Ik bedoelde het ironisch… :o)

  0 likes
 • Arnold v.d. Heuvel schreef:

  Wie kijkt er dan nog naar het “gewone” nieuws? Allen maar slecht voor je humeur en je bloeddruk. Mijn bloeddruk is prima!;-)

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  mensen moeten gewoon geen kranten meer kopen . eens kijken of het echte nieuws weer te lezen is/wordt wanneer er geen centjes meer binnen komt .

  0 likes
 • Marc schreef:

  ESM, een zwarte dag voor de democratie !!

  Een zwarte dag nadert voor de Neder-landse democratie. Dan stemt de Tweede Kamer over het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM) Dan besluiten ze of
  ze dit verdrag ratificeren of niet. In principe stemmen zij dezelfde dag ook nog over het amendement aan artikel 136 van het Verdrag over de Werking van de Europese Unie (VWEU), dat aanvankelijk bedoeld was om het ESM binnen de EU op te richten.

  Ik denk dat we inmiddels kunnen spreken over een zwart decennium voor de fictieve democratie.

  Geert en Bram succes met het kort geding tegen de NL “democratische” staat !!

  0 likes
 • Jes schreef:

  [quote name=”Arnold v.d. Heuvel”]Wie kijkt er dan nog naar het “gewone” nieuws? Allen maar slecht voor je humeur en je bloeddruk. Mijn bloeddruk is prima!;-)[/quote]

  Hahaha, idd! Ik zou ook echt niet weten wat onze tv zenders te melden hebben over de wereld. En geloof me, ik mis niets…. En mijn bloeddruk is ook ok 😉

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bill clinton

  Bill Clinton bezocht pedo-eiland ‘met 2 jonge meisjes’. Waarom is dit geen voorpaginanieuws?

  Rechtbankdocumenten suggereren dat de Amerikaanse oud-president Bill ...

  >