Gezondheid

Medicijnbedrijven moeten betalingen aan artsen openbaar maken

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De regering-Obama wil farmaceutische bedrijven verplichten te onthullen hoeveel geld ze betalen aan artsen, zo meldt The New York Times.

De nieuwe regels gaan onderdeel vormen van de nieuwe gezondheidswet en bepalen dat farmaceuten melding moeten maken van de bedragen die ze doktoren geven voor onderzoek, advies, spreektijd, reizen en entertainment.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De data moeten op internet beschikbaar komen voor het publiek. Bedrijven die zich niet houden aan de nieuwe regel kunnen tot 7.500 euro boete krijgen voor elke betaling die ze verzuimen te melden.

Probleem

De nauwe samenwerking tussen artsen en farmaceutische bedrijven is al jaren een probleem. Producenten van medicijnen betalen doktoren in sommige gevallen tot 300 euro per uur om advies te geven en sommige artsen verdienen bijna 19.000 euro per jaar aan vergoedingen.

Critici stellen dat artsen hierdoor worden aangemoedigd vaker medicijnen voor te schrijven dan nodig is waardoor de volksgezondheid wordt geschaad.

Sneller bereid

Artsen die geld aannemen van farmaceutische bedrijven zijn sneller bereid medicijnen voor te schrijven die mogelijk risico’s met zich meedragen, zo blijkt uit de analyse van The New York Times.

Bovendien blijkt uit een studie in het American Journal of Public Health dat medicijnen die door farmaceuten op agressieve wijze worden opgedrongen aan artsen alleen maar meer schade toebrengen aan patiënten.

Geen bewijs

De medicijnen worden volgens een geplande procedure voor een grotere populatie op de markt gebracht dan strikt noodzakelijk, aldus directeur van het Institute for Medical Humanities van de Universiteit van Texas Howard Brody. Door middel van een marketingcampagne wordt vervolgens beweerd dat de medicijnen beter en veiliger zijn dan andere alternatieven.

Een andere studie in Pharmacoepidemiology and Drug Safety door onderzoekers van de Stanford University School of Medicine en de Universiteit van Chicago vond geen bewijs dat atypische antipsychotica, één van de best verkochte medicijnsoorten, patiënten daadwerkelijk hielpen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x