Gezondheid

Medisch mysterie tienermeisjes stelt artsen voor raadsel

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In New York zijn 12 tienermeisjes op mysterieuze wijze ziek geworden. Ze vertonen symptomen die doen denken aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Een arts die enkele van de meisjes behandelt deelt zijn bevindingen.

Eerder deed Niburu verslag van de wartaal die steeds meer Amerikaanse en Canadese tv-presentatoren en -presentatrices begonnen uit te slaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Neuroloog Dr. Laszlo Mechtler uit Amherst in de staat New York heeft de meisjes gediagnosticeerd met een spraakaandoening of massahysterie. “Het is eerder op verschillende plaatsen in de wereld voorgekomen. Het is een zeldzaam fenomeen dat artsen intrigeert,” zei Mechtler. “De meisjes zullen weer beter worden.”

Medewerkers van de LeRoy Junior-Senior High School in de staat New York, waar de symptomen begonnen, hebben rapporten gepubliceerd die zijn opgesteld door een extern bureau waaruit blijkt dat er geen substanties aanwezig zijn in de schoolgebouwen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Niet tevreden

De ouders van de tieners zijn echter niet tevreden met de uitleg. “Het moge duidelijk zijn dat we niet accepteren dat de symptomen te maken hebben met stress,” zei Jim Dupont, vader van één van de meisjes.

Toen Thera Sanchez een dutje deed in oktober vorig jaar was haar leven compleet veranderd toen ze weer wakker werd. Ze werd geconfronteerd met spastische bewegingen, tics en verbale uitbarstingen, net zoals bij het syndroom van Gilles de la Tourette. Ze was niet de enige, want 11 andere leerlingen van de LeRoy Junior-Senior High School vertoonden symptomen van een mysterieuze aandoening die artsen voor een raadsel stelt.

Feiten kloppen niet

Elk meisje is onderzocht door doktoren en gediagnosticeerd. Na een onderzoek van bijna vier maanden hebben ze koolstofmonoxide, illegale drugs en andere factoren uitgesloten.

“Waar is het bewijs? Waar zijn de data? Waar zijn de tests? Wanneer zijn ze uitgevoerd? Er is niets gedaan voor onze dochters. Alles wordt individueel uitgevoerd. De feiten kloppen niet,” zei Melissa Phillips, moeder van Thera Sanchez.

“Ze zeiden dat het komt door stress,” zei Sanchez. “Maar het ging eerst prima met me. Er was niets aan de hand. En toen ik wakker werd begon ik opeens te stotteren.”

Wat is de oorzaak van dit vreemde fenomeen? In een uitzending enkele jaren geleden in de VS werden elektromagnetische signalen gericht op het brein van een journalist waarna hij wartaal begon uit te slaan.

Eerlijk antwoord

Het idee dat hersengolven kunnen worden beïnvloed lijkt misschien vergezocht, maar er is steeds meer bewijs dat microgolven, die gebruikt worden om geluid in radio-uitzendingen en mobiele telefoons te verzenden, het menselijk brein terdege beïnvloeden. Daarnaast is bekend dat het leger ermee werkt.

Sanchez wil alleen weten wat er met haar gebeurt en waarom. “Ik wil een antwoord,” besloot ze. “Een eerlijk antwoord.”

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd: Zijn microgolven oorzaak wartaal van tv-presentatoren?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x