Wetenschap

Medische wetenschap blijkt kwakzalverij

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is momenteel veel aandacht voor een grootschalig medisch onderzoek waar begin dit jaar over werd bericht.

Uit dit onderzoek bleek dat de meeste geneesmiddelen niet werken. Circa 12 procent van alle voorgeschreven medicijnen en behandelingen kunnen helpen, terwijl 57 procent geen effect heeft of zelfs schadelijk is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een onderzoeksteam dat samenwerkt met het British Medical Journal (BMJ) keek naar 2500 verschillende medicijnen en behandelingen. De bevindingen zijn gepubliceerd in het Clinical Evidence Handbook (2012 BMJ Publishing Group).

Fraude

Geneesmiddelen die tot de groep van 12 procent worden gerekend, hoeven niet per definitie bij iedereen te werken. Het team hoefde daarvoor maar één studie te vinden waaruit bleek dat de heilzame werking van het middel zwaarder woog dan de schade die patiënten ervan ondervonden.

Daarnaast moesten de onderzoekers erop vertrouwen dat er geen fraude is gepleegd met de wetenschappelijke onderzoeken. In sommige gevallen worden studies betaald door de medicijnmakers en kunnen daarom een vertekend beeld geven.

Volgens het onderzoeksteam wordt er veel fraude gepleegd met de onderzoeken, waardoor het percentage medicijnen dat werkt nog een stuk lager zou kunnen uitvallen.

De uniforme benadering waar de farmaceutische industrie voor kiest mag dan grote winsten opleveren, maar biedt geen effectieve oplossingen voor patiënten. Medicijnmakers beginnen zich te realiseren dat mensen medicijnen afwijzen als blijkt dat hun producten niet werken.

Mensen die het zich kunnen veroorloven kiezen al vaak voor alternatieve geneeswijzen om een veilig en succesvol resultaat te krijgen.

Wankel fundament

Waarschijnlijk zullen de farmaceuten hierop inspelen door medicijnen meer af te stemmen op het individu. In 2003 stelde Allen Roses, destijds vicepresident van de afdeling genetica van GlaxoSmithKline, deze oplossing voor tijdens een besloten bijeenkomst en gaf toe dat 90 procent van de medicijnen die zijn bedrijf en andere farmaceutische bedrijven maken in de meeste gevallen niet werken.

In veel gevallen leiden medicijnen die zijn ontwikkeld voor een bepaalde aandoening tot een andere, ergere ziekte. Vaak worden dan marketingcampagnes opgezet om de schade te beperken. De patiënt heeft in dit alles niets in te brengen.

De conclusie is volgens het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist: “De medische wetenschap rust op een wankel fundament.”

Dit fundament is gebaseerd op de aanname dat het mogelijk is om gezondheidsproblemen op te lossen door middel van de massaproductie van medicijnen. Dat is onmogelijk. Medicijnmakers beseffen steeds meer dat de patiënt, de ziekte en de remedie een unieke combinatie vormen, iets wat alternatieve genezers allang weten.

Bron: Timesofmalta.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
R.
R.
10 jaren geleden

Ik heb zelf ziekte van lyme, en krijg de een na de andere kuur voorgeschreven. blijkt dat ze gewoon aan het kijken zijn welke aanslaaat, ze hebben er geen idee van. Ben er goed ziek van geweest, en nu zeg ik dan geen kuurtjes meer. Ik wordt dan niet genezen maar de medicijnen maakte het erger dan dat het is.. En de medicijnen werkten niet eens……

Pablo
Pablo
10 jaren geleden

elektroshockbehandeling in de Nederlandse NWO pyschiatrie!!!!!!!!!!

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9424/Bram-Bakker/article/detail/3526813/2013/10/14/Soms-heeft-iemand-een-verhaal-dat-je-niet-kunt-loslaten.dhtml

De behandelende artsen overwegen nu ECT, elektroshockbeh andeling, en dit mag onder dwang gebeuren als de situatie ernstig genoeg is. Toestemming van de patiënt en/of een familielid is dan niet vereist.

&

Psychiatrie Een Industrie Des Doods NL Ondertitelt

http://www.youtube.com/watch?v=6MZvPw3IX9o

kengai
kengai
10 jaren geleden

R, een paar jaar geleden een documentaire gezien over ziekte van lyme en daaruit bleek dat veel mensen hier niet geholpen konden worden en dat een aantal mensen wel goed geholpen werden in een kliniek in Roemenie of andere oostblok land, sorry dat ik het niet precies meer weet.
Het gekke is dat de farma-industrie wel heel snel anderen veroordeelt over kwakzalverij en de mensen zo goed hebben gehersenspoelt dat de meesten volledig vertrouwen op pilletjes, spuiten en operaties, zelfs artsen en apothekers geloven hier heilig in.

Henk001
Henk001
10 jaren geleden

Het betreft hier het onvermogen om Fase II studies (dubbelblind gerandomiseerd en placebo-gecontroleerd) die eerder een positief resultaat lieten zien met hetzelfde resultaat te herhalen. Dit is de afgelopen decennia behoorlijk teruggelopen. Als mogelijke verklaring hiervoor wordt in de genoemde bron publicatiedruk en natuurlijk financiële belangen genoemd. Interessant is wel dat dit medische wetenschappers zijn die kritisch publiceren over hun eigen praktijk.
Het zou ook interessant zijn als er ook eens Fase II studies van homeopatische middelen zouden worden gepubliceerd. Dan zou je een eerlijke vergelijking kunnen maken.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x