Gezondheid

‘Meer artsen moeten kankerpatienten cannabis aanbevelen’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan twee derde van de kankerpatiënten die medische cannabis kreeg voorgeschreven is tevreden met de behandeling, zo blijkt uit grootschalig onderzoek dat voor het eerst in Israël is uitgevoerd.

De studie werd in samenwerking met het Israëlisch Kanker Instituut verricht in het Sheba Medisch Centrum in Tel Hashomer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In totaal werden 264 kankerpatiënten een jaar lang behandeld met medische cannabis. Ongeveer 61 procent van de respondenten meldde als gevolg van de medische cannabis een significante verbetering van de levenskwaliteit en 56 procent kon beter omgaan met pijn. In het algemeen was 67 procent tevreden met de behandeling en zei 65 procent de behandeling aan te raden aan andere patiënten.

Niet door de arts

De bevindingen zijn vorige maand gepresenteerd tijdens een conferentie van Israëlische oncologen in Eilat. De studie werd geleid door hoofd van de afdeling oncologie van het Sheba Medisch Centrum Dr. Ido Wolf.

Volgens de studie wordt medische cannabis het meest voorgeschreven bij longkanker (21 procent), borstkanker (12 procent) en alvleesklierkanker (10 procent).

De studie toont aan dat 39 procent van de participanten niet door de arts op de behandeling werd gewezen, maar door vrienden, andere patiënten of de media. Duizeligheid werd door de onderzoekers gedocumenteerd als enige serieuze bijwerking.

Gereguleerd

“Medische cannabis is in recente jaren beschikbaar geworden als behandeling voor kankerpatiënten in Israël en daarom is het instituut van mening dat de substantie gereguleerd moet worden door deskundigen in het vakgebied,” zei directeur van het Israëlisch Kanker Instituut Miri Ziv.

Het aantal gebruikers van medische cannabis is de laatste jaren met ongeveer 66 procent per jaar toegenomen. Zo’n 6.000 Israëliërs die lijden aan diverse aandoeningen maken er gebruik van.

Planten kweken

Functionarissen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid denken dat het aantal patiënten dat behandeld wordt met medische cannabis gemakkelijk zal stijgen naar 40.000 wanneer het volledig gereguleerd is.

Van de 12 boerderijen die in Israël medische cannabis mogen kweken zijn momenteel tenminste zeven actief, zo blijkt uit de studie. Patiënten met een wietpas die voor 2009 is afgegeven mogen thuis tot 10 planten kweken met een maximale hoogte van 1,5 meter. Wanneer een wietpas in de afgelopen twee jaar is verstrekt mogen de houders daarvan alleen medische cannabis bij zich dragen.

Bron: Haaretz.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x