Homepagina » Mens en Dier » Meer dan 12.000 (!) wetenschappers en artsen tekenen petitie tegen coronabeleid
petitie

Meer dan 12.000 (!) wetenschappers en artsen tekenen petitie tegen coronabeleid

Meer dan 12.000 wetenschappers en artsen hebben een petitie tegen de coronamaatregelen ondertekend. Ook 112.000 burgers hebben hun handtekening gezet onder de petitie, die is opgesteld door drie topwetenschappers.

Zij stellen dat de afstandsregels een ‘schadelijke impact hebben op de fysieke en mentale gezondheid van mensen’. Veruit de meeste mensen zullen niet sterven aan Covid-19 als ze de ziekte oplopen. De experts roepen politici op om met het virus te leren leven. Ze pleiten voor een strategie die gericht is op groepsimmuniteit. Meer dan 4300 wetenschappers en 7900 artsen hebben hun naam onder de petitie gezet. Ondertekenen kan hier.

Rechter tikt Spaanse regering op de vingers

Er komt steeds meer verzet tegen het coronabeleid. Een rechtbank in Madrid heeft vandaag de afsluiting van Madrid en negen randgemeenten naar de prullenbak verwezen. De ‘rechten en fundamentele vrijheden’ komen door de afgrendeling te veel in het geding, aldus de rechter.

De Spaanse overheid dwong Madrid vorige week tot de lockdown vanwege de coronabesmettingen in de regio. De rechter verweet de regering letterlijk dat zij niet met betere wetgeving is gekomen om de pandemie te bestrijden.

Ondertussen heeft Nederland nog eens een lading vaccins ingekocht. Minister Hugo de Jonge heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat Nederland minimaal 7,8 miljoen doses afneemt van het coronavaccin van Janssen Pharmaceutica, zodra het wordt toegelaten tot de Europese markt.

Hij waarschuwde ook dat de huidige coronamaatregelen ‘nog wel even zullen duren’, omdat de cijfers nog steeds oplopen. “Afschalen lijkt op dit moment echt niet reëel,” zei hij.

Dat kan toch geen toeval meer zijn?

NRC meldt dat huisartsen verspreid door het hele land van patiënten een brief krijgen waarin ze vragen om behandeld te worden met hydroxychloroquine als ze het coronavirus krijgen. De brieven zijn vooraf opgesteld door huisarts Rob Elens, die tegen de krant zegt dat hij overtuigd is van de werking van het middel.

“In het voorjaar had ik diverse patiënten die overleden aan Covid-19. Vervolgens ben ik hydroxychloroquine voor gaan schrijven en 10 patiënten op rij herstelden van het virus. Dat kan toch geen toeval meer zijn?”

En president Trump wil dat alle Amerikanen toegang krijgen tot een experimentele coronabehandeling die hij heeft gekregen. Het medicijn is op dit moment nog niet goedgekeurd. In een video op Twitter zei de president dat hij zich binnen 24 uur na de behandeling ‘geweldig’ voelde:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Casper schreef:

  “omdat de cijfers nog steeds oplopen”

  Enige dat oploopt is de ergernis over deze flut kwakzalver minister!

 • Joyce Ramgatie schreef:

  Nood/Spoedwet is niet meer nodig
  Alle Coronamaatregelen moet niet meer nodig zijn
  https://www.youtube.com/watch?v=x_m17JxTIaE
  President Donald Trump zegt dat de experimentele antilichaamcocktail van Regeneron die hij nam als onderdeel van zijn COVID-19-behandeling een ‘genezing’ was en niet een ‘therapeutisch’.

 • salvar schreef:

  laten ze eerst maar eens bewijzen dat het virus bestaat?
  kunnen ze niet en als een arts zegt dit medicijn help tegen covid , kan dus niet want het bestaat niet.
  laten ze het zootje maar voor het gerecht slepen.

  waarom gaat iedereen (miljoenen) niet een petitie ondertekenen dat je gezond ben?
  gaat hiermee naar de rechtbank dat het geouwehoer nu eens moet ophouden.

  • King of Light schreef:

   Let even op Schiermonnikoog; GEEN Corona gevallen en wat ze ook niet hebben als enigste in Nederland is 5G. Hoe bedoel je er is geen verband met 5G.
   FF niet vergeten dat 5G van oorsprong een militair instrument is.
   Mike Pompeo versprak zich met de woorden “We are in a live exercise”. Vrij vertaald “militaire operatie”.
   Ik zeg uit met die 5G masten heren telecommers.

 • Otto schreef:

  In Polen moet men binnenkort buitenshuis een mondkapje dragen.

 • ProAsfalt schreef:

  Trump is the best!

 • H schreef:

  De politici die aan de macht zijn moet het zwijgen worden opgelegdmuilkorf heel strak aantrekken), gedwongen tot aftreden en voor de rechter komen

 • Rob schreef:

  En ze blijven maar orakelen dat het virus dodelijk is. Mensen gaan niet dood DOOR corona maar MET corona. Hoe vaak is nou al niet duidelijk gemaakt dat het de onderliggende ziektes, aandoeningen etc zijn die ‘het probleem’ zijn en niet het verkoudheidsvirus (of max griepachtig virus) dat corona is? En covid-19 is al helemaal geen virus. Corona en covid-19 zijn twee verschillende zaken (zover mij duidelijk is). Cov id, ook wel uitgelegd als Certificate of Vaccination IDentification (of dentity). Het is een technologisch concept. Een monteur, die eens een kit in een 5G mast moest monteren, kwam op de aansluiting in de kit de naam Cov19 tegen. Niks virus dus.

 • GEEN Schaap schreef:

  Ik botste in de LIDL tegen een vrouw aan. Zij zei: Ik en niet bang. Ik zei: ik ook niet.

  Ze haalde een kapje met een leus uit haar jaszak waarmee ze op het Malieveld had geprotesteerd tegen de maatregelen.

  We kwamen in gesprek over de onzinnige maatregelen, het dramatisch lage sterftecijfer, nutteloze muilkorfjes en kanalen en websites zoals Jensen, de Kapitein, Een oorlog reeds verloren, ninefornews en meer. Uiteraard stonden we op 60 cm van elkaar. Te dicht bij voelt ook niet fijn als er iemand in mijn veld zit.

  Mijn dag kan niet meer stuk. Een van de weinigen ontmoet die ontwaakt is en niet meer meedoet aan de opgelegde bullshit.

  Vrolijk opgewekt verliet ik de winkel.

  • Schapenverafschuwer schreef:

   Prachtig hé zijn dat soort momenten. Kunnen heel je dag maken tussen alle schapen en angsthazen die je helaas nog te veel ziet. Laatst ook in de Lidl, waar ik tegenwoordig heenga omdat de andere grote ketens hun personeel verplicht muilkorven en ik niet indirect meewerk aan dat soort praktijken, had ik een heel gesprek met de cassiere nadat ik mijn complimenten uitsprak dat Lidl (nog niet) meedoet aan deze waanzin en dat ze vooral zo door moeten gaan. Nog goedkoper ook. Dan komt er toch wel heel wat los bij mensen, en zie je overduidelijk dat niemand zit te wachten op deze nonsens.

  • Veterans_Resistance schreef:

   Ha! Ik ken dat. Ik heb dat een aantal malen meegemaakt bij de kringloopwinkel.
   Er zijn er méér dan je denkt! Maar je moet wél eerst een gesprekje aangaan om daar achter te komen.
   Sowieso wel handig die mondkapjes nu. Je weet bij voorbaat dat je met mensen die zo’n ding nu vrijwillig dragen niet hoeft te praten. Die geloven heilig in het verkondigde evangelie van Rutte en de Jonge en zijn daar niet vanaf te brengen.

 • Harrie H. Braam schreef:

  Ik moet een beetje glimlachen om het woord wetenschappers.

  Het is een woord, dat bestaat uit een verbinding van twee verschillende woorden, nl ‘weten’ en ‘scheppen’. Dus door het ‘weten’ kun je ‘scheppen’ en omgekeerd, m.a.w. we zijn als mensen allemaal ‘wetenschappers’ en er bestaat een groep, die o.b.v. een studie de titel exacte wetenschappers verleend heeft gekregen.

  Dus mensen, laat je als ‘wetenschapper’ horen en je niet uitmelken door de zich zelfnoemende ‘politici’, die zich zo noemen om het stempel te kunnen dragen, maar zich totaal niet bewust zijn van de kwalitatieve inhoud van de betekenis van het woord. Of denk je echt, dat iedere politicus/politica de studie politicologie heeft gevolgd en afgesloten?

  NOU, DAAROM VOLG JE HART en laat dat als wetenschapper echt spreken!

  Groet, Harrie

 • A. A schreef:

  Probleem is dat wij geen gehoor krijgen, ze hebben dit slim en sluw gespeeld door iedereen afhankelijk te maken van ‘MEDIA’.
  Laten we tezamen viool spelen en onze huidige samenleving zien zinken.

 • andré schreef:

  minister van Volksgezondheid… in het licht van 1984 heel begrijpelijk ! (boek Orwell titel 1984)
  Hoe is het mogelijk dat iemand zonder medische opleiding op deze post komt ?
  We zullen maar zeggen Gods / Politieke wegen zijn ondoorgrondelijk !

 • x

  Check Also

  mondkapjes

  Artsen maken zich grote zorgen over mondkapjes op school: ‘Ingrijpende bedreiging’

  Van een tweede en derde coronagolf kan ...

  artsen

  Rutte, maak je borst maar nat! 45 artsen slepen Nederlandse overheid voor de rechter

  Zo’n 45 artsen zijn van plan om ...

  >