Wereld

Meerderheid Britse, Amerikaanse bevolking steunt antiregeringsbewegingen

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een recent onderzoek van de Franse opiniepeiler Ipsos blijkt dat de meerderheid van de Amerikanen en Britten de beweging steunt die de financiële centra in westerse landen bezet.

Uit de peiling blijkt onder meer dat de steun voor de Occupy-beweging het grootst is in de Verenigde Staten (61%) en Canada (60%). Fransen steunen de beweging het minst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de inwoners van grote Angelsaksische landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada de Occupy-beweging tegen de haute finance steunt.

De Occupy Wall Street-beweging ontstond op 17 september 2011 toen een groep jonge betogers het zakendistrict in New York City bezette om te protesteren tegen de oorlogen in het Midden-Oosten, de Amerikaanse economische crisis en de hoge bonussen die op Wall Street worden uitgedeeld.

De beweging was een feit toen 150 mensen hun tent opzetten in het Zucotti-park in New York en heeft zich intussen verspreid naar grote steden overal ter wereld.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x