Het Complot

‘Meest gezaghebbende’ atlas ter wereld betrapt op global warming fraude

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De uitgevers van ’s werelds meest prestigieuze atlas zijn door wetenschappers van de Universiteit van Cambridge betrapt op het misleiden van de bevolking.

In de nieuwste editie heeft de Times Atlas of the World een enorm kustgebied van Groenland niet wit maar groen gekleurd, een indicatie dat de noordelijke ijskap zou smelten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een meegeleverde tekst is te lezen dat er ‘concreet bewijs’ is dat 15 procent van de ijsbedekking van het eiland, een gebied ter grootte van Groot-Brittannië, sinds 1999 is gesmolten. Gisteravond gaven de uitgevers toe dat de ‘ijsvrije’ gebieden toch wel bedekt konden zijn met ijs.

Een groep toonaangevende ijswetenschappers van de Universiteit van Cambridge schreef dat de veranderingen ‘incorrect en misleidend’ zijn en dat er nauwelijks sprake is van afname van de ijsbedekking.

Experts van het Scott Polar Research Institute zeiden dat de vermeende verdwijning van bijna 200.000 vierkante kilometer ijs niet wetenschappelijk onderbouwd kan worden en bovendien wordt tegengesproken door recente satellietfoto’s.

In de nieuwe atlas met een prijskaartje van 172 euro is te lezen: “Voor het eerst is 15 procent van de permanente ijsbedekking van Groenland verwijderd, als gevolg waarvan een gebied ter grootte van Groot-Brittannië en Ierland ‘groen’ en ijsvrij is. Dit is concreet bewijs hoe klimaatverandering het aangezicht van de planeet op alarmerende wijze voor altijd verandert.”

De zeven wetenschappers van Cambridge zijn zelf nauw betrokken bij onderzoek naar het ijs op Groenland. “In onze optiek is een afname van de permanente ijsbedekking met 15 procent in 12 jaar tijd zowel incorrect als misleidend,” zei glacioloog Dr. Poul Christofferson. “We vergeleken recente satellietfoto’s van Groenland met de nieuwe kaart en ontdekten dat er nog steeds vele gletsjers zijn waar de nieuwe Times Atlas het ontstaan van groene vlakten toont. Ook is daar nog altijd een permanente ijsbedekking.”

De wetenschappers hebben in de afgelopen 12 jaar zelf een afname gemeten van ongeveer 0,1 procent. Dr. Jeffrey Kargel van de Universiteit van Arizona zei dat een ‘grove fout is gemaakt’.

De Times Atlas, die beweert het ‘meest gezaghebbend’ te zijn, werd voor het eerst gepubliceerd in 1895. De atlas is niet in handen van de krant The Times, maar wordt gepubliceerd door HarperCollins. HarperCollins is eigendom van Rupert Murdoch’s News Corporation.

Een woordvoerster van HarperCollins zei dat de data voor de atlas zijn aangeleverd door het National Snow and Ice Data Center (NSIDC) in de Amerikaanse staat Colorado. Dr. Ted Scambos van het centrum zei dat ze nooit benaderd zijn door de cartografen van de atlas.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x