Propaganda

Menigte Wall Street verenigt zich tegen propaganda: ‘Fox News liegt!’ (video)

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gevestigde orde voelt de grond onder haar voeten steeds heter worden. Niet alleen betoogden op woensdag zo’n 400 mensen voor het huis van Rupert Murdoch, ook zijn televisiestation kreeg de wind van voren.

Journalist en talkshowhost van Fox News Geraldo Rivera wilde afgelopen weekend verslag doen van de protesten in New York toen de menigte ‘Fox News liegt!’ begon te scanderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Begin dit jaar werd al duidelijk dat Fox News haar positie als meest vertrouwde televisienetwerk was kwijtgeraakt. News Corporation van Rupert Murdoch doneert jaarlijks miljoenen aan neoconservatieve organisaties en overheidsorganen zoals de Amerikaanse Kamer van Koophandel, die stelselmatig het uitgestippelde beleid van de Obama-regering dwarsboomt.

Steeds meer mensen ontdekken dat de nieuwsuitzendingen van het netwerk veel desinformatie bevatten, wat het wantrouwen van de Amerikaanse bevolking in Fox News kan verklaren.

News Corporation controleert samen met General Electric, Walt Disney, Time Warner, Viacom en CBS het grootste gedeelte van de Amerikaanse en internationale massamedia. Deze bedrijven zijn nauw verweven met grote banken, farmaceutische bedrijven en oliegiganten. Zo is CBS in handen van energiegigant Westinghouse.

Journaliste Lucy Kafanov van Russia Today filmde hoe Rivera het protest bij Wall Street verliet terwijl mensen ‘Fox News liegt’ bleven roepen en de uitzending vroegtijdig moest worden gestaakt.

Ook andere presentatoren van Fox News maken zich niet geliefd bij het publiek. Wat ze zich echter niet lijken te realiseren is dat hun uitspraken enkel een averechts effect hebben en dat het vertrouwen van het publiek in de reguliere media hierdoor alleen maar verder afneemt.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x