Gezondheid

Mexicaanse griep sterk overdreven

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse wetenschappers die banden hadden met de farmaceutische industrie, hebben de ernst van de Mexicaanse griepepidemie overdreven.

Bijna 60 procent van de risico-analyses die zij deden waren ernstiger dan die van de overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat blijkt uit een onderzoek naar krantenartikelen in de periode tussen 2009 en 2010 dat gepubliceerd is in het Journal of Epidemiology and Community Health.

Belangen

Terwijl officiële bronnen spraken van in het ergste geval tussen de 400.000 en 800.000 zieken, hadden de academici het over meer dan 18 miljoen mensen die binnen vier maanden besmet zouden raken.

De analyse richtte zich op artikelen in 12 Britse kranten waarin 44 academici aan het woord kwamen, van wie er 35 belangen hadden in de farmaceutische industrie. De kans op overdrijving van het griepgevaar was bij deze wetenschappers zes keer hoger dan bij collega’s die geen belangen in de industrie hadden.

Volgens de onderzoekers hadden journalisten moeten schrijven over de belangen van de geïnterviewde academici. Ze merken ook op dat de sombere voorstelling van zaken nauw samenhangt met het hebben van belangen in de industrie.

Winst

In dezelfde periode lag viroloog Ab Osterhaus onder vuur. Hij was als adviseur van de overheid betrokken bij de bestrijding van de Mexicaanse griep.

Op 14 augustus 2009 verscheen er op de weblog Seven een primeur naar aanleiding van een onderzoek het werk van Osterhaus voor farmaceutische bedrijven, waaronder vaccinmaker GlaxoSmithKline, en de belangenverstrengeling die dat met zich meebracht. Osterhaus zou de overheid grote aantallen vaccins hebben laten bestellen, om hier zelf winst uit te halen.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nature
Nature
10 jaren geleden

Op het moment dat in Nederland een pandemonium was uitgesproken, hieven Coetinho en de zijnen het glas. Helaas geen link, het was tijdens het journaal. Zorg om de bevolking? Zou niet weten hoe.

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Een griepje waar heeft men het over. Het lijkt wel of het de bedoeling is een land van bangerikken te worden. Wat dat betreft zie ik echt een poging om een duivelse samenleving te maken met een enorme massa van bange mensen en een bullebakkenoverheid zoals in de Sovjet Unie. De new age speelt het spelletje mee. gelukkig worden steeds meer mensen wakker maar het antwoord van de achterbakse overheid is nog meer repressie en nog meer treiteren van mensen. Ik kan niet anders zeggen dat ik een hekel heb gekregen aan het ooit fijne Nederland.

Alex
Alex
10 jaren geleden

Oud nieuws.
Het moest een pandemie worden genoemd, zodat er budget kwam om de vaccins te bestellen.
Een commissie met een aantal geheime leden heeft daartoe besloten.
http://weblogs.vpro.nl/argos/2010/04/16/17-april-2010-de-maakbare-griep-pandemie/

kengai
kengai
10 jaren geleden

Aardbewoner, wat heeft new age te maken met de griep.
Wat hebben deze mensen je aangedaan dat je zo,n haat hebt in heel veel stukjes die je plaatst.
Zie alleen vreedzame mensen in de new age en je hoeft het niet overal mee eens zijn, maar dat ze meewerken aan een duivelse samenleving, gaat wel heel ver.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x