Archeologie

Mexicaanse regering geeft geheime informatie Maya’s vrij

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Mexicaanse regering geeft nieuwe informatie over de Precolumbiaanse Mayabeschaving vrij aan de makers van de documentaire ‘Revelations of the Mayans 2012 and Beyond’.

Om welke onthullingen het precies gaat is vooralsnog onduidelijk. Het exclusieve interview met de makers van de documentaire laat echter nog veel vragen onbeantwoord, zo meldt Reuters.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Filmmakers Raul Julia-Levy, Ed Elbert en minister van Toerisme voor de Mexicaanse staat Campeche Luis Augusto García Rosado beloofden dat ze ‘voorheen geheime informatie gaan onthullen en wijsheid van de Maya’s met de bevolking zullen delen die van essentieel belang is voor de toekomst van de mensheid’. Ze zeiden echter dat ze de geheime informatie zelf nog moeten inzien.

De informatie is 80 jaar geheim gehouden door de Mexicaanse regering en wordt nu voor het eerst geopenbaard. Minister Rosado sprak in een eerdere persverklaring over contacten tussen de Maya’s en buitenaardsen, maar nam die uitspraken later weer terug.

In één van de grootste Mayasteden Calakmul hebben archeologen van het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) in een piramide kamers ontdekt die nog niet eerder gezien of verkend zijn. De filmmakers hebben toestemming gekregen te filmen wat er precies in de piramide is ontdekt.

Julia-Levy vernam van oud-president Vicente Fox dat de regering geheime informatie over de Maya’s bewaart en na vier jaar telefonisch contact kreeg hij uiteindelijk groen licht van de huidige Mexicaanse president Felipe Calderón.

“Op het moment zijn er meer dan drie miljoen websites die aandacht besteden aan het einde van de Mayakalender en we zijn benaderd door vele producers,” zei Julia-Levy. Hij weigerde in te gaan op de vraag of de film buitenaardsen, mystieke elementen of doemscenario’s zal bevatten.

“Ik mag daar niet over spreken,” zei hij. “Ik kan alleen zeggen dat de Mexicaanse regering zich voorbereid essentiële zaken met de mensheid te delen die betrekking hebben op de manier waarop we leven en de manier waarop we zijn omgegaan met onze planeet.”

Welke kant zal de documentaire opgaan? Wordt het een film over het contact tussen de Maya’s en buitenaardsen of zal men desinformatie gaan verspreiden door doemscenario’s en wereldwijde catastrofen te brengen? Of gaat men voor de gulden middenweg door alleen het archeologische bewijs te tonen?

Bron: Reuters.com

Gerelateerd: Shift of the Ages, een waar verhaal

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x