Homepagina » Columns » Michel Lejeune » Michel Lejeune: Hypnose en succes, wat is het verband?
Michel Lejeune: Hypnose en success, wat is het verband?

Michel Lejeune: Hypnose en succes, wat is het verband?

Omdat het mijn passie is, en mijn missie, om mensen bekender te maken met hypnose ben ik erg enthousiast over het idee om hier geregeld voor NineForNews over te schrijven. Wat is hypnose? Hoe werkt het? Waarom werkt het? Wat is hypnose niet? Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. In deze eerste column ga ik je vertellen hoe hypnose kan helpen om je leven te verrijken en succesvoller te worden.

Ik ben hiervan overtuigd, omdat ik het keer op keer zie, en heb zien gebeuren. En ik wil je graag uitleggen hoe hypnose rijke patronen in je brein kan creëren die tot succes leiden.

Ik zal me eerst even netjes voorstellen. Mijn naam is Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, de grootste aanbieder van professionele hypnose-en meditatiesessies van de Benelux, en elk jaar help ik via trancewerk.nl duizenden mensen met hypnose en de rol van positieve psychologie in het oplossen van problemen en het vergroten van succes en prestatie.

Je houding is alles bepalend in je leven

Je houding is alles bepalend in je leven

Ik weet uit mijn persoonlijke contacten met heel veel mensen hoe belangrijk je eigen houding is voor prestaties, succes en geluk. Eigenlijk zeg ik het niet helemaal goed. Je houding is niet gewoon belangrijk, maar van cruciaal belang.

Waarom koppel ik je houding aan hypnose? Een ander woord voor ‘houding’, ongeacht of deze negatief of positief is, is FOCUS. En wanneer je je focus nauwer maakt, ongeacht of dat naar binnen of buiten gericht is, dan begin je in een hypnotische trance te komen.

Wanneer je een sterke ‘houding’ hebt dan heb je een sterke ‘focus’, en een sterke focus is altijd hypnotisch van aard.

Nu is de inhoud van je focus van vitaal belang. Een negatieve houding, of een negatieve focus, bekent dat je verwacht dat dingen verkeerd gaan, moeilijk zullen zijn of vervelend zullen uitpakken. Als je daarentegen een positieve houding hebt, dan verwacht je dat dingen leuk en de moeite waard zullen zijn. Met andere woorden, je verwacht succes.

De reden dat hypnose je kan helpen succes te creëren, is dat Verwacht het bestehypnose alles te maken heeft met het creëren van verwachtingen. En deze verwachtingen hebben niets te maken met positief denken of hopen op het beste. Nee, deze positieve houding zal dankzij hypnose een deel van jezelf worden, je kunt er niets aan doen, het kost geen moeite, je bent van nature positief ingesteld. Want wees eerlijk, als je bewust elke dag moet proberen om positief te zijn, dat werkt niet. Maar met hypnose wordt het een deel van je instinct en zal daardoor voortaan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je werken. Je verwacht heel natuurlijk het beste.

Met hypnose kunnen we ongewenste patronen veranderen, zodat je verwachtingen en instincten op een productieve manier vóór je gaan werken. En de voordelen van positieve verwachtingspatronen zijn gigantisch. Zelfs tegenslagen worden op een positieve manier gezien. Positieve mensen leren van tegenslagen en zeggen achteraf vaak dat ze de tegenslag helemaal niet als tegenslag zagen.

Dus waar komt jouw houding vandaan? Een bepaalde houding hebben, leer je eigenlijk op twee manieren. Ofwel ze worden in je geconditioneerd door andere mensen of je conditioneert jezelf door natuurlijke zelfhypnotische ervaringen.

Hypnose kan snel zijnElke keer als je iets nieuws leert, totdat het een automatisme wordt, ben je gehypnotiseerd geweest. Bedenk dat hypnose niet altijd lang hoeft te duren, soms duurt het slechts een paar tellen terwijl je je ogen open hebt. Daarom zijn boosheid, pessimisme, angst, verslavingen en depressie ook hypnotische trancestaten, omdat ze allemaal een beperkte nauwe focus vereisen, gecombineerd met het gebruik, of misbruik, van het voorstellingsvermogen.

Mensen raken in een vorm van trance als ze negatief zijn over iets, maar ook als ze heel erg positief zijn over iets, omdat je instincten voornamelijk vastgelegd of geprogrammeerd zijn door natuurlijke hypnotische focus-staten, en dan is het mogelijk om jezelf te programmeren tot het geloven van onnodige of beperkende dingen, ook over jezelf. Pessimisten gebruiken vaak argumenten als “Ik ben gewoon realistisch, dingen zijn echt zo slecht”. Je kent dat wel. Bij Trancewerk maken we geen gebruik van onrealistische of simplistische positief-denken ideeën, we moedigen echter wel aan tot transformatie van je leven door productieve creativiteit, optimisme en doorzettingsvermogen te ontwikkelen.

Onthoud, verwachting is iets krachtigs. Je brein is een orgaan dat toewerkt naar de uitkomst van de verwachting waarvoor het geprogrammeerd is. Met andere woorden, als je brein geprogrammeerd is X te verwachten, dan zal het er alles aan doen naar X toe te werken.

Dit mechanisme is wellicht véél krachtiger dan je je nu mogelijk realiseert.

Ik zal je een voorbeeld geven: Als ik mijn wekker op een bepaalde tijd zet, dan verwacht ik wakker te worden op die ingestelde tijd. Door deze verwachting gebeurt het me regelmatig dat ik vlak vóór de wekker afgaat wakker wordt. Vrienden en collega’s vertellen me dat ze dit herkennen, jij herkent dit mogelijk ook.

ZoekfunctieMensen hebben het vaak over momenten dat ze bijvoorbeeld niet op iemands naam konden komen, en creëerden daarmee de verwachting dat het brein die naam tevoorschijn zou halen. En als ze dan een paar uur later het gras staan te maaien of in bad zitten, schiet die naam ze ineens te binnen, terwijl ze er al lang niet meer aan dachten. Dit is het TSR oftewel het ‘Terminate and Stay Resident’-effect van het onderbewustzijn. Eenmaal een zoekopdracht gegeven, blijft dit op onbewust niveau doordraaien, net zolang totdat gevonden is wat je zocht en het je te binnen schiet. In het geval van een naam waar je niet op kunt komen gaat je brein door met zoeken, omdat je onbewuste verwachting is ingesteld op het besef dat die naam érgens in je brein is opgeslagen. En uiteindelijk zal die naam opduiken. Zelfs als je inmiddels met hele andere dingen bezig bent, of het al dagen verder is. Zó krachtig is verwachting!

Het is de kracht van onbewuste verwachting die je houding in het leven bepaalt.

Artsen en specialisten weten dit en kunnen bevestigen dat je houding en verwachting zelfs ziekte kan genezen. Daarom werken placebo’s zo goed bij het verminderen van pijn of zwelling. Placebo’s zijn ook uitstekende antidepressiva. Het is de verwachting, die voortkomt uit een positieve overtuiging dat deze pillen een sterk helend effect hebben, die maakt dat ze positief resultaat opleveren… ook al zijn het slechts suikerpillen.

PlaceboHypnose is een methode waarbij positieve onbewuste verwachting in het brein geprogrammeerd en gehouden kan worden. Hoe beter de aandacht van de patiënt gericht wordt op de placebo die gegeven wordt, en hoe meer hun verbeelding daarbij geactiveerd wordt, hoe succesvoller de placebo zal blijken te zijn in het daadwerkelijk reorganiseren van cellulaire structuren in het lichaam van de patiënt.

Uiteindelijk is het altijd het eigen lichaam dat de daadwerkelijke genezing uitvoert onder regie van het onderbewustzijn. Placebo’s werken door het hypnotische deel van de behandeling, de placebo zelf completeert de verwachting. De patiënt gelooft en verwacht in een bepaalde uitkomst en het onderbewustzijn zal daar automatisch naartoe werken.

Er zijn niet veel artsen die zich realiseren dat de werking van een placebo komt door de posthypnotische werking daarvan, maar dat is wel hoe het is.

Het is de verwachting die tot resultaten leidt.

Als je echt gelooft dat iets goed uit zal pakken, dan voel Onbewuste verwachting versus kennis en vaardighedenje je zeker en heb je meer doorzettingsvermogen om vol te houden. Je toont ook meer energie en enthousiasme, waardoor het waarschijnlijker wordt dat je andere mensen aantrekt die met je mee gaan doen, en je creatieve brein gaat voor je werken, wat betekent dat je onverwachte oplossingen bedenkt en nieuwe ideeën krijgt. Je onderneemt andere acties en krijgt andere resultaten dan wanneer je de overtuiging hebt dat dingen toch niet zullen lukken.

Je onderbewustzijn zal constant toewerken naar het manifesteren van de verwachting en je brein is een krachtige machine, dus het is absoluut cruciaal waar die op gericht staat. Onderzoek toont aan dat optimisten een beter functionerend immuunsysteem hebben, langer leven, minder stress hebben wanneer ze worden geconfronteerd met uitdagingen, volhardender zijn, wat zorgt dat ze uiteindelijk een grotere kans van slagen hebben.

Omdat hypnose een natuurlijke bewustzijnsstaat om te leren is, gebeurt het vanzelf en constant en het merendeel van de tijd weten we niet eens dat dit gebeurt. We laten ons hypnotiseren door de houdingen van andere mensen om ons heen, door televisie en advertenties. Gelukkig is optimisme een strategie die iedereen kan leren en de snelste manier is via hypnose.

Ooptimist-pessimistptimisten zien positieve dingen als permanent deel van wie ze zijn. Ze zien het leven in zijn geheel op een positieve manier. Het komt er simpelweg op neer dat hoe vaker je in een positieve en productieve hypnotische trancestaat komt in relatie tot je leven, hoe positiever je wordt en hoe waarschijnlijker het wordt dat je succesvol zult zijn.

Omdat alle negatieve emotionele staten op een hypnotische manier werken, kunnen we hypnose gebruiken als het optimale gereedschap om van depressie, boosheid en andere gevoelens of aandoeningen af te komen. Omdat vastberadenheid, inspiratie en je mogelijkheid om in een ‘prestatie-flow’ terecht te komen ook hypnotisch is, gebruiken we hypnose om dit soort positieve staten te creëren en te versterken, net zolang totdat ze blijvend bepalen hoe je naar je leven kijkt. Je wordt er één mee, en dat proces kan heel snel werken.

Hypnose is een erg snelle manier om je doelen te bereiken.

Om alles nog even kort samen te vatten…

  • Alle psychologische barrières die je tegen kunt komen in je leven zijn aangeleerd tijdens een hypnotische staat.
  • Op dezelfde manier zijn alle vaardigheden, capaciteiten en positieve houdingen vastgelegd door hypnotische ervaringen.
  • Negatieve houdingen produceren negatieve verwachtingspatronen. Hierdoor geven mensen te snel op, missen zij kansen, worden ze ziek, voelen ze zich belabberd en realiseren zij niet wat ze zo graag willen.
  • Positieve verwachtingen leiden tot het hebben van meer energie, en meer mogelijkheden voor succes en geluk.
  • Zowel optimisme als pessimisme werkt aanstekelijk.
  • Negativiteit maakt anderen ook negatief en positiviteit kan ze juist opbouwen.

Een positief verwachtingspatroon en een positieve focus kan in je brein geprogrammeerd worden door effectieve hypnose.

Er is natuurlijk nog veel meer over hypnose te vertellen, maar dat bewaar ik voor de volgende column.

Michel Lejeune

www.trancewerk.nl

P.S.: Wil je een leuke ervaring van mijzelf lezen over een verwachting die ik had? Klik dan hier!

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anoniempje
anoniempje
6 jaren geleden

beste Michel Lejeune,

Wellicht heb je misschien nog een leuke kortingscode of gratis uitprobeer-sessie voor ons in de aanbieding?

trackback
Wat verwacht jij als je naar de tandarts gaat? - Trancewerk.nl
4 jaren geleden

[…] schreef ik een column voor ninefornews.nl en maakte ik een Trancewerk video-inzicht waarin ik vertel over de kracht van onbewuste […]

x

Check Also

president

Mysterie: 3 presidenten sterven nadat ze weigeren coronavaccins te verspreiden

De presidenten van drie verschillende landen zijn ...

kaag

Kaag is aan het uitdelen: daar gaat weer 42,5 miljoen euro aan Nederlands belastinggeld

Nederland schiet India te hulp bij de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!