Buitenaards

Misschien het belangrijkste wat op aarde gaande is en niemand die erover praat

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tien jaar geleden werd een mensachtig wezentje in de Atacama in Chili gevonden. Afgelopen april werd de vondst pas wereldkundig gemaakt.

Het wezen werd jarenlang bestudeerd door Spaanse wetenschappers zonder dat er ruchtbaarheid aan werd gegeven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Gereputeerde wetenschappers en artsen uit Barcelona en Madrid bleken erg terughoudend om hun bevindingen in een officieel rapport te laten gieten. De zaak trok ook de aandacht van een Amerikaanse onderzoeker die de Stanford-universiteit in Californië inschakelde.

Foetus

Het wezentje lijkt sprekend op een mens, maar heeft minder ribben en een ongewone schedel. Er bestaat geen twijfel over dat het wezen een echt levend organisme is geweest. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het geen geaborteerde of gemummificeerde foetus kan zijn. Ze troffen ook geen tekenen van dwerggroei aan of van het genetische syndroom dat ouderdom versnelt.

Het wezen moet circa zes tot acht jaar oud zijn geweest toen het stierf. Niemand kan begrijpen hoe het in de extreme omstandigheden van de woestijn kon overleven. Nog minder begrijpt men waar het oorspronkelijk vandaan kwam.

In april werd de film Sirius gepresenteerd, waarin de bevindingen van de onderzoekers van Stanford uit de doeken werden gedaan. Er wordt gesteld dat het genetisch onderzoek nog volop in gang is.

Een eerste onderzoek bracht aan het licht dat het DNA grotendeels overeenkomt met dat van de mens, maar er is geen pasklare uitleg voor de fysieke verschijning van het wezentje.

Spookstad

Ondanks het feit dat het gebied waar het wezentje is gevonden bekend staat om zijn tienduizenden jaren oude mummies – veel ouder dan de Egyptische – zijn wetenschappers ervan overtuigd dat de resten van het wezen niet heel erg oud zijn, ongeveer enkele honderden jaren.

Ata, zoals het wezen wordt genoemd, werd gevonden in een afgelegen spookstad waar ufo-waarnemingen en paranormale verschijningen een alledaags gegeven zouden zijn.

Volgens de lokale bevolking kunnen er meer intacte humanoïden op erg afgelegen plaatsen worden gevonden. Wetenschappers pleiten voor een officieel onderzoek ter plaatse.

De Amerikaanse arts en ufoloog Steven Greer plaatste een video op internet met de bedoeling het mysterie te ontrafelen. De vondst van Ata roept veel vragen op en zet aan tot het maken van veronderstellingen.

Is het mogelijk dat buitenaardsen ooit mensen waren die van de aarde naar de ruimte zijn verhuisd? Bezoeken deze ‘migranten’ de aarde met als doel hun oorsprong beter te begrijpen? Of zijn wij afstammelingen van buitenaardsen die miljoenen jaren geleden naar de aarde kwamen om zich er te vestigen?

Het lijkt op fantasie, maar sommige wetenschappers hebben berekend dat menselijk DNA mogelijk ouder is dan de aarde zelf. Aan de hand van een wiskundig model lieten ze zien dat ons DNA ruim 10 miljard jaar oud moet zijn.

Bron: Express.be, Persblog.be

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko steve
biko steve
10 jaren geleden

Hier was men het toch al over eens dat het een broodje aap was?
Komkommertijd zullen we maar zeggen.

CB-Interactive
CB-Interactive
10 jaren geleden

Iets met een aap op een broodje 😉

sander
sander
10 jaren geleden

Wat een titel weer, geweldig :’p

xsimm
xsimm
10 jaren geleden

Niks bijzonder is heel oud nieuws en allang weerlegt…

http://paolov.wordpress.com/2013/05/04/atacama-alien-mystery/

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x