Propaganda

NASA-specialist ontslagen wegens geloof in intelligent ontwerp

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een computerspecialist van NASA’s Jet Propulsion Laboratory is naar de rechtbank gestapt omdat hij ontslagen zou zijn vanwege zijn geloof in intelligent ontwerp, een beweging die de opvatting verbreidt dat het heelal het werk is van een intelligente ontwerper.

David Coppedge verkende als teamleider met ruimtesonde Cassini de planeet Saturnus en haar vele manen. Hij deelde DVD’s over zijn opvattingen uit aan collega’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Intelligent design is de opvatting dat een hogere macht een hand heeft gehad in de creatie omdat het leven veel te complex is om te zijn ontwikkeld tijdens een evolutieproces.

Bezuinigingsmaatregelen

Coppedge raakte in 2009 zijn functie als teamleider kwijt en afgelopen jaar werd hij na 15 jaar te hebben gewerkt aan de Cassini-missie ontslagen.

In een verklaring per email worden de beweringen van Coppedge door JPL ontkend. Volgens advocaten van Caltech, dat JPL voor de NASA beheert, was Coppedge één van de twee Cassini-technici die evenals 246 andere JPL-werknemers werd ontslagen vanwege geplande bezuinigingsmaatregelen.

Steun

De zaak heeft inmiddels de interesse gewekt van aanhangers van intelligent ontwerp. Coppedge kan rekenen op de steun van zowel de belangenvereniging Alliance Defense Fund als het Discovery Institute.

De advocaat van Coppedge, William Becker, is van mening dat zijn cliënt door zijn werkgevers is ontslagen omdat ze zijn geloof in een intelligent ontwerp associeerden met religie.

Buitenaards bestaan

In juni 2005 verscheen het boek Schitterend ongeluk of sporen van ontwerp? Voor de publicatie van dit boek had oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven een gesprek met auteur Cees Dekker over de relatie tussen geloof en wetenschap.

In haar weblog schreef ze naar aanleiding hiervan onder meer: “Als we erin slagen om wetenschappers van verschillende geloofsrichtingen met elkaar te verbinden kan intelligent design uiteindelijk misschien zelfs wel worden toegepast op scholen en in lessen. Naar aanleiding van de betreffende tekst ontstond indertijd een storm van protest en werden er zelfs Kamervragen gesteld.

Volgens dagblad Spits is Coppedge ontslagen omdat hij heilig overtuigd is van het bestaan van buitenaards leven. Ook zou hij in zijn vrije tijd werken aan een website over buitenaards bestaan. Waarom Spits de sprong maakt van intelligent ontwerp naar buitenaards leven is onduidelijk.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x