Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Het establishment blijft kindermisbruik in de doofpot stoppen. Kijk wie er allemaal bij betrokken zijn
“Het menselijk lichaam bestaat uit licht”
Kuipers wil niet opschalen omdat ic-verpleegkundigen ‘zich dan in rustige tijden gaan vervelen’
Kijk: boeren breken door politieversperringen in Brussel
Kijk: enorme demonstraties in Canada, ouders staan massaal op tegen seksuele indoctrinatie op school
Nieuwe Griekse minister noemt bezuinigingsmaatregelen ‘fiscale waterboarding’
‘Alles wat je verteld is over de oorlog in Oekraïne is een leugen’
VIDEO: De ware geschiedenis van chemotherapie en het farmaceutische monopolie
Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret