Homepagina » UFO Database Archief » Neede 16 januari – Lichtgevende doorzichtige bol met pootjes

Neede 16 januari – Lichtgevende doorzichtige bol met pootjes

Naam: M.
Woonplaats: Neede

Misschien hebben jullie een idee wat ik zou kunnen hebben gezien. Ik vraag me af of er zulke vliegtuigen bestaan. Heb wat op inernet gezocht naar vliegtuigverlichting maar krijg geen antwoord op wat ik zag.

Ik zag in het oosten op 16 januari om 18.45 uur, laag aan de hemel, een rood/oranje heldere ster. Ik woon op het platteland met weids uitzicht. Het licht knipperde niet.

Ik dacht: Hé zou dat Mars zijn of toch iets anders. Ik had (toevallig) die dag op UFO sites gekeken en was nog in de ban van sommige verhalen en waarnemingen.

Ik heb een paar minuten staan kijken en besloot toen om een verrekijker te halen, zodat ik de ster beter kon zien. Twee minuten later stond de ster nog op dezelfde plaats, bewegingloos, leek het. Ik richtte mijn zaklantaarn naar de ster in de hoop het zo nog beter te kunnen zien, maar het was uiteraard te ver weg. Ik keek zo’n minuut naar de ster en ineens begon het tot mijn verrassing te bewegen en kwam vrij snel richting waar ik stond.

Dichterbij gekomen zag ik in het midden wit licht, uitstraling rood met wat oranje. Het object vloog precies over mij heen, lager dan een vliegtuig en ik zag dat de kern doorzichtig rond wit licht uitstraalde. Het leek een glazen bol waar ik zo in keek. Het was donker maar het leek of er zowel aan de voor- als achterkant zwarte pootjes o.i.d. te zien waren.

Het kan zijn dat het leek of het object aanvankelijk stilstond. Het kwam immers recht op mij af.

Het draaide in een flauwe bocht over mij heen naar rechts en verdween richting Zuid-Westen.

Bestaan er dergelijke vliegtuigen. Misschien een antibotsingslicht van een klein vliegtuig? Ik weet hoe de verlichting van een gewoon vliegtuig er uit ziet. Er is een (hoge) vliegroute over ons huis, dus ik zie ze regelmatig. Het was zeker geen wensballon of welke andere soort ballon dan ook.

Of er geluid van een vliegtuig bij was, weet ik niet. Er vloog iets hoger meer naar rechts en eerder dan ‘het licht’ een lijnvliegtuig over.

Ik realiseerde me pas een paar dagen geleden, dat die lichtbol een enorme omvang moet hebben gehad. Dus niet gewoon maar een licht onder aan een vliegtuig of zo.
Immers een vliegtuig zien met een verrekijker betekent een klein vliegtuig zien. Op de grond is het enorm.Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...