Gezondheid

Langverwacht rapport – Homeopathie is veilig en effectief

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs is de langverwachte Engelse vertaling van het Zwitserse HTA-rapport (Health Technology Assessment) over homeopathie verschenen. De vele voordelen van deze vorm van complementaire geneeskunde komen in de analyse aan bod.

Dit belangrijke rapport levert bewijs voor de effectiviteit, lage kosten en veiligheid van homeopathische behandelingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De auteurs, Dr. Gudrun Bornhöft en professor Peter Matthiessen, stellen: “Er is voldoende bewijs voor de experimentele en klinische effectiviteit, doeltreffendheid en veiligheid van homeopathie in vergelijking met traditionele behandelingen.”

Referendum

Na de oorspronkelijke publicatie in 2006 werd in Zwitserland in 2009 een referendum gehouden over het opnemen van homeopathie en andere complementaire en alternatieve geneeswijzen in het Zwitserse ziektekostenpakket. Met een twee derde meerderheid stemde de bevolking in met de volksraadpleging. Eerder deze maand nam de Zwitserse regering een besluit om de wet te wijzigen.

Het 234 pagina’s tellende HTA-rapport analyseert het klinische onderzoek naar homeopathie. Zo worden samenvattingen gepresenteerd van 22 klinische tests waarvan 20 positief bewijs leveren voor de werking van homeopathie. Ook blijkt uit de klinische tests dat homeopathische behandelingen helpen tegen allergieën en luchtweginfecties.

Allergische reacties

De effectiviteit van homeopathie tegen allergieën wordt bovendien ondersteund door getuigeverklaringen. Jenny, een 31-jarige moeder uit Perthshire in Schotland had van kleins af aan al last van heftige allergische reacties. Ze schakelde over op homeopathie nadat ze immuun werd voor een aantal traditionele antihistaminica. Na haar behandeling heeft ze al twee jaar lang geen allergische reacties meer gehad. “Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder de hulp inriep van een homeopaat,” zei Jenny. “Ik ben ervan overtuigd dat me dat jaren van ongemak en ziekte had kunnen schelen.”

Voorzitter van de Britse Faculteit van Homeopathie Dr. Sara Eames zei: “De publicatie van het Zwitserse HTA-rapport over homeopathie in het Engels levert een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar homeopathie. Het informeert patiënten, artsen en beleidsmakers die homeopathie evalueren.”

Bron: Britishhomeopathic.org via Happynews.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x