Natuur en Milieu

‘Nieuwe IJstijd’: recordkou eerste paasdag

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerste paasdag is nog nooit zo koud geweest. In De Bilt werd zondagochtend met -5,3 graden de laagste minimumtemperatuur ooit gemeten met Pasen.

De maximumtemperatuur kwam niet boven de 4,3 graden, waarmee eerste paasdag officieel de koudste in ruim een halve eeuw is.

In het Gelderse Deelen noteerde de thermometer -7,8 graden. Aan de grond vroor het soms zelfs streng met tot onder de -10 graden. Tot nu toe kwamen de laagste minimumtemperaturen tijdens Pasen uit 2008. Toen werd het -4,4 graden.

Nieuwe IJstijd

De warmste Pasen ooit stamt uit 2011 toen het 26 graden werd. Normaal liggen de temperaturen rond een graad of 11. Vooral de laatste 10 dagen van afgelopen maart waren uitzonderlijk. Nooit eerder was dat deel van de maand zo koud.

Een vooraanstaande Russische wetenschapper zegt dat de wereld afstevent op een nieuwe IJstijd. Meteorologen stellen dat 2013 het koudste jaar in bijna een kwart millennium is.

Dr. Habibullo Abdoessamatov van de Pulkovo-sterrenwacht in Sint-Petersburg stelt dat de nieuwe IJstijd volgend jaar begint en 200 jaar zal duren. De laatste relatief koude periode, de Kleine IJstijd, duurde van de vijftiende tot en met de negentiende euw.

CO2-mythe

Klimatologen die worden betaald door bedrijven als Monsanto en Koch Industries willen ons doen geloven dat de uitzonderlijke kou die ons land teistert het gevolg is van de opwarming van de aarde. Vaak wordt koolstofdioxide aangewezen als grote boosdoener.

Koolstofdioxide of CO2 wordt afgeschilderd als de vijand van de mens. Het gas is slecht voor de planeet, zo wordt ons verteld. Om de wereld te redden zou de productie ervan aan banden moeten worden gelegd.

CO2 is juist een belangrijke voedingsstof voor de aarde. Gewassen hebben dit gas hard nodig. Op dit moment is sprake van een zwaar tekort aan koolstofdioxide. Het ministerie van Landbouw en Voedingsmiddelen van de Canadese provincie Ontario stelt bijvoorbeeld:

CO2 verhoogt de productiviteit van planten. De hogere productiviteit door CO2 wordt bereikt doordat planten eerder bloeien, meer voedsel produceren, een sterkere steel krijgen en grotere bloemen hebben. Telers zouden CO2 moeten zien als voedingsstof.

De atmosfeer van de aarde bevat tegenwoordig ongeveer 390 ppm koolstofdioxide. Het IPCC houdt zich intensief bezig met de mogelijke oorzaken en gevolgen daarvan ‘voor de opwarming van de aarde’.

Wat het IPCC niet vermeldt is dat fotosynthese bij 1000 ppm proptioneel toeneemt waardoor er meer suikers en koolhydraten vrijkomen voor de groei van de plant. Planten hunkeren letterlijk naar CO2. Gezonde planten zijn echter niet goed voor de portemonnee van chemiereuzen als Monsanto.

Bron: Express.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
9 jaren geleden

Global warming!!

*kijkt op de thermometer*

Oh nee. Climate change!! Global dimming!!

De maatschappij moet gewoon haar koop uit het zand steken en stoppen de natuur te vervuilen en te vrezen.

Hunting wolf
Hunting wolf
9 jaren geleden

Een kwestie van ff nadenken!!Als de noordpool smelt,wordt het gebied wat koud is steeds groter.Dan beïnvloed het de warme golfstroom die langs de noordzee kust loopt richting noordpool,en geeft kou aan deze stroming af.Wat is het gevolg??IJSTIJD!!Dan nog even wat weerkundigen is opgevallen??De warme luchtstroom is plots opgesplitst met in de midden, een zeer koude luchtstroom, die over de gehele aarde gaat.Terwijl het normaal een warme opzichzelf staande luchtstroming was, en de koude idem.Dus heel simpel de opwarming van de aarde eindigd in een IJSTIJD.Er is op uw pc genoeg over te vinden wat er afgelopen week is ontdekt het klimaat aangaande!!Groet hunting wolf.

Auke
Auke
9 jaren geleden

De paas dagen van 1964 waren kouder

Hawks
Hawks
9 jaren geleden

Meteorologen stellen dat 2013 het koudste jaar in bijna een kwart millennium is.

OK, wie zijn dat, en in welk jaar leven die nu?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x