ongebruikte categorie

Nijkerk 10 december – 8 oranje zwevende bollen

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naam: D.F.
Woonplaats: Nijkerk

Nijkerk, 10 december 2011 – 8 oranje zwevende bollen

Vannacht kwam ik om 00:35 thuis in Nijkerk in de wijk Zilverschoon. Het was een nacht met zeer dicht wolkendek, die soms ook gedeeltelijk opentrok en die dan helder werd verlicht door de maan.

Op het moment dat ik in mijn achtertuin sta, kijk ik omhoog en zie plots 4 oranje zwevende bollen geruisloos overzweven. Ze zweven onder het dichte wolkendek en geven helder oranje licht af. De formatie van zweven: 1 oranje bol voorop en de andere drie – wanneer je er een denkbeeldige lijn doortrekt – een soort van gelijkbenige driehoek. Volgens mij kon het geen chinese/thaise zwevende lampionnen zijn, omdat ik die wel eens gezien heb. Daarvoor waren dit ook echt – in mijn perceptie – ronde (oranje) bollen.

Nadat ik van de verbazing bekomen ben en de 4 bollen uit het zicht zie zweven, komen er weer 4 bollen aan en weer in de zelfde formatie.

Ik ben benieuwd of meerdere mensen dit gezien hebben. De richting van deze bollen: Vanuit richting Bunschoten-Spakenburg over Nijkerk in de richting van Voorthuizen.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat ik zijn ervaring heb gehad: Zo’n 6 jaar geleden reden mijn vrouw, mijn vader en mijn oom en ikzelf, naar een oom van me die in Drachten woont.
Het was een heldere, onbewolkte, zonnige ochtend in Augustus.

Op de snelweg de A7 ter hoogte van Beesterzwaag rechts, parallel aan de snelweg, zie ik ineens 6 hele grote doorzichtige bollen zweven. De formatie: 1 bol voorop, in een hoek van 45 graden erboven, 4 bollen die in de formatie van een ruit zweefden en ten slotte de laatste bol daaracht weer in een hoek van 45 graden maar dan daar weer boven. Het was een fantastisch schouwspel en helaas moesten we van de snelweg en verloren ze uit het zicht. Aangekomen bij mijn oom, was ik erg enthousiast en vertelde dat ik wat in de lucht gezien had. Voordat ik verder kon gaan, antwoordde mijn oom dat hij gisteravond ook iets gezien had: In die heldere augustusnacht heeft hij in zijn achtertuin 6 bollen over zien zweven, die dezelfde formatie vlogen die wij gezien hadden. Het bijzondere was, dat ik hem op dat moment nog niet verteld had, hoe de formatie eruit zag, dus hij kon me niet napraten.

Dit gebeuren schoot vannacht door mijn hoofd, toen ik die ervaring met die oranje zwevende bollen had.

Heeft iemand ook deze ervaring gehad? Ik ben reuze benieuwd!

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x