Het Complot

Obama ondertekent wet die massa-arrestatie van oude garde mogelijk maakt

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verrassende ontwikkelingen in het Witte Huis. President Obama heeft een wet ondertekend die van de Verenigde Staten een verdragsstaat van het Internationaal Strafhof maakt.

George W. Bush weigerde het Hof te erkennen. Tijdens de regering-Bush hebben de VS veel actie ondernomen tegen het Strafhof.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Al enige jaren is sprake van een verschuiving van de opstelling van dit land. Onder de regering van president Barack Obama woonden de VS vanaf november 2009 als waarnemer de vergaderingen van de Assemblee van Verdragsstaten, het toezichthoudend orgaan van het Strafhof, bij.

Opofferen

De Amerikaanse bijzondere gezant voor oorlogsmisdaden, Stephen Rapp, verklaarde hierover: “Onze regering heeft besloten de banden met het Strafhof weer aan te halen.”

Bush probeerde de verantwoordelijken voor ontvoeringen, drugshandel en marteling te beschermen. Nu kunnen ze worden gearresteerd. Het gaat daarbij voornamelijk om Amerikaanse parlementsleden en individuen binnen het leger en de CIA.

Vrijwel alle misdadigers die worden vervolgd zijn lid van de Republikeinse Partij. Terwijl Amerikanen steeds meer rechten moeten opofferen hebben hooggeplaatste functionarissen en leden van de 1% het recht om te moorden, te stelen en drugs te smokkelen.

Nu kunnen ze worden gearresteerd met behulp van dezelfde wetten die werden toegepast om Gaddafi, Saddam en andere ‘oorlogscriminelen’ te berechten.

Risico

Onder Bush zijn veel maatregelen genomen om te voorkomen dat Amerikanen konden worden uitgeleverd aan het Strafhof. Voorbeelden zijn resolutie 1422 en resolutie 1487. Er werden documenten opgesteld die moesten voorkomen dat parlementsleden en militairen niet of in beperkte mate konden worden gearresteerd.

De beslissing van Obama is niet geheel zonder risico, maar het risico is vele malen groter voor John Ashcroft, Alberto Gonzales, John McCain, Joe Lieberman, George Bush, Dick Cheney en duizenden andere oorlogscriminelen.

Hoever het ICC wil gaan valt te bezien. De organisatie lijkt vooralsnog alleen mensen te arresteren die tegen het Amerikaanse buitenlandbeleid zijn. Wellicht komt daar verandering in met de Arabische Lente en de verkiezingen in Europa. Wanneer we zien dat Interpol McCain en Lieberman in de boeien slaat weten we dat het is begonnen.

Bron: Veteranstoday.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x