Homepagina » Binnenland » Omvangrijke fraude bij Nederlandse goede doelen, verdachten blazen aftocht
Omvangrijke fraude bij Nederlandse goede doelen, verdachten blazen aftocht

Omvangrijke fraude bij Nederlandse goede doelen, verdachten blazen aftocht

De goede doelen die door justitie worden verdacht van miljoenenfraude met donateursgeld, hebben in de afgelopen maanden een aantal wisselingen in de top doorgevoerd.

Hoofdverdachte Harry F. is sinds korte tijd niet meer aan de goede doelen verbonden en zijn accountant heeft zich op 1 april overal uit teruggetrokken.

De Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren, Stichting Help, Stichting Menodi, Stichting Werelddier en het promotiebedrijf Erdma worden ervan verdacht de afgelopen jaren miljoenen euro’s aan donateursgeld in eigen zak te hebben gestoken.

De krant de Stentor heeft ontdekt dat een selecte groep mensen in wisselende samenstellingen jarenlang aan de top stond van drie van de vier goede doelen. Harry F. is niet alleen eigenaar van Erdma, maar ook medeoprichter van Stichting Help en de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren. Daarnaast was hij jarenlang bestuurslid van Stichting Menodi.

‘Ik had hier nooit in mee moeten gaan’

Bij alle drie de goede doelen heeft Janneke Ruiter de taken van voorzitter en directeur overgenomen. Ze is ook de rechterhand van Harry F. bij Erdma.

Op 1 januari, toen de politie al onderzoek deed naar de goede doelen, is hij overal uitgestapt. Op 30 maart werd beslag gelegd op woningen en enkele luxe auto’s van hem.

De accountant van Harry F., Gerwin de Man, heeft zich per 1 april overal uit teruggetrokken. “Ik had hier nooit in mee moeten gaan,” verklaart hij. Sinds 2013 was De Man algemeen bestuurslid van zowel de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren als Menodi.

90 procent niet herleidbaar

De Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren maakte volgens de krant 145.000 euro over aan goede doelen, terwijl er volgens de jaarrekening uit 2014 ruim 1,6 miljoen is uitgekeerd. Daarvan is 1,5 miljoen euro niet herleidbaar.

Waaraan al dat geld is besteed, wil de organisatie niet zeggen. “Dat geld is naar goede doelen gegaan, verder wil ik er niks over kwijt,” zei Ruiter.

Harry F. zegt tegenover de krant onschuldig te zijn. Hij denkt dat justitie bezig is met een hetze. “De Belastindienst wil af van goede doelen, omdat ze zo miljoenen mislopen.”

De vier organisaties werven jaarlijks ongeveer vijf miljoen euro aan donateursgeld en verdelen dat weer onder andere goede doelen. Justitie schat dat ruim 90 procent van het ingezamelde geld niet bij goede doelen terecht is gekomen.

[Stentor]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Het feit dat er goede doelen nodig zijn is puur en alleen het gevolg van de diefstal en manipulatie van de rijkste i % van de wereldbevolking die rijk genoeg zijn om werkelijk alle problemen die de wereld kent in een handomdraai op te kunnen lossen. De reden dat ze dat niet doen is het simpele feit dat mensen dan minder afhankelijk zijn van dat zelfde gespuis wat werkelijk geen hemelse raad weet met al hun geld en het toch nooit genoeg vindt. Dat hun hebzucht dood, verderf en ellende met zich mee brengt interesseert ze werkelijk geen zier, sterker nog dat geeft garantie voor continuïteit voor hun ziekelijk criminele acties waardoor ze zich voortdurend op onvoorstelbare wijze kunnen verrijken. De arme sukkels die hun kostbare tijd en energie verspillen om met collectebussen de deuren langs te gaan ten spijt, het komt allemaal op de grote hoop en vergroot slechts de macht van de verkeerde mensen. Zoals altijd, bedrog is de basis en nog meer bedrog het doel.

  51 likes
 • Ernst schreef:

  En daarom geef ik geen cent uit aan goede doelen.. Enigste goede doel waaraan ik geld spendeer is me myself and i

  42 likes
 • Marc schreef:

  ik betaal van iedere Euro 80 cent aan goede doelen middels, loonbelasting, inkomstenbelasting, accijnzen, btw, houderschapsbelasting, reinigingsheffing, etc, etc…..

  21 likes
 • Kalki schreef:

  Hebzucht mag het niet van goede doelen winnen.

  3 likes
  • Marie schreef:

   Steun nooit grote goede doelen, maar kleinere, zoals een klein dierenasiel , kinderhuis etc. Dan heb je veel meer kans dat je centjes goed terechtkomen!

   9 likes
  • an argie schreef:

   B.S dat doet het al decennia.
   De toenmalige minister van ontwikkelingssamenwerking, de “weledele” heer Pronk, zei in 1996 al dat hij blij was dat MAAR LIEFST 6% VAN ALLE GELD BESTEMD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING BIJ DE MENSEN KWAM DIE HET DAADWERKELIJK NODIG HADDEN. Toen al bleef ten minste 94% aan de strijkstok hangen.
   Van het geld dat via giro 555 bestemd voor de slachtoffers van de tsunami van kerst 2005 is NIKS, nakkes, nada, knots, noppes, rien, niemendal, nul, terecht gekomen bij de getroffenen.

   Daarom geef ik al jaren helemaal niks meer aan de slapende collectanten….

   4 likes
 • Tja, wie had dit nu verwacht. En onze regering ziet toe lacht het weg….

  10 likes
 • Wim schreef:

  Geld is toch de wortel van al het kwaad.

  4 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  De enige die een beetje normaal doet als het gaat om goede doelen is de kerk al 2000 jaar.

  De rest allemaal verzinsels, ten goede van BMW en MERCEDES.

  1 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Het Vaticaan, heeft meer goud als alle autoriteiten. En nog vele andere rijkdommen. Zie wat ze doen voor de Syriërs.

   2 likes
   • Pinokkiocratie schreef:

    Klopt de kerk heeft veel goud, kunst, cultuur en gebouwen. Het verkregen rijkdom is van de mensen die vrijwillig wat geven. De kerken zijn eigendom van de mensen, christenen. De kerken staan open voor iedereen, deze welvaart is ook van iedereen. De priesters beheren dit erfgoed.
    Paus, iedereen kan paus worden, dat is met koning worden wel anders.

    Jij zegt dat de kerk zichzelf moet verkopen en opgaan in de armen. Het probleem hiervan is dat je dan geen kerk meer overhoud. Je denk als de Rothchild en alle regenten, die willen de kerk ook de grond in hebben.
    Om mensen te helpen gebruikt het christendom kerken, de bijbel, woorden en mensen.
    Wat zou de kerk moeten doen dan in Syrië, ze roepen op om de oorlog te stoppen, het is aan de regenten om een einde aan de oorlog te maken.
    Is Syrië een oorlog van de kerk of is het een oorlog tegen de kerk?
    Moet de kerk voor dat goud maar F16 aanschaffen of iets?
    Moet de kerk zelf oorlog gaan voeren tegen de Christen moordenaars?

    Als je je een beetje in de geschiedenis had verdiept had je geweten dat de kerk inmiddels 200 jaar zijn macht kwijt is en onder controle staat van de Rothchilds en zijn satanische kerk.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Concordat_of_1801
    De mensen al 200 jaar hun rechten als mens kwijt zijn en met de wetten van burgers(slaven) moeten leven. Natuurlijk persoon.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_the_Rights_of_Man_and_of_the_Citizen
    Om het kerkensysteem te vernietigen in Europa zijn de oorlogen gebruikt.

    De satanische kerk is aan de macht sinds Napoleon en heeft de democratie (vals geloof) in het leven geroepen als concurrent van de kerk.
    https://www.youtube.com/watch?v=J4-hcmBsll0&index=2&list=PLvmCsH33TrM_8w5ldcLos_WssQ97SCVua
    Sindsdien is het zweren bij de keizer ipv god en zie je de taken van de kerk teruglopen en de politiek regeringen deze taken overnemen.
    Democratie is de valse kerk waar iedereen in gaat geloven tot heel het zaakje instort.

    Het zal pas ophouden als god en de macht van god weer terug gaat waar hij hoort en dat is in de kerk en niet in de regering.
    Zodra de regenten stoppen met regeren bij gratie Gods zal er weer vrede komen.

    Je mag het geloven of niet maar is allemaal voorspeld in de bijbel. Nostradamus heeft dit ook voorspeld.
    In de bijbel staat tevens hoe misbruik zal worden gemaakt van de kerk en Christendom, door valse doctrine over het christendom te verspreiden.
    Pausen die de koran kussen en dansen met de dalai lama ed.

    Weet je wat een marrano handje is?
    https://www.youtube.com/watch?v=4sPI47Ghxw0&index=6&list=PLvmCsH33TrM_8w5ldcLos_WssQ97SCVua

    Je hoeft niet te geloven om te zien wat er speelt. Degene die wel gelooft, als Christen, heeft alleen en voorsprong en weet wat er staat te gebeuren.

    Dus als je het gezeik van oorlogen ed wilt stoppen dan kom je uit die valse kerk genaamd politiek en zijn democratie.

    0 likes
 • Silber eye schreef:

  De goede doelen organisaties zijn decennia terug al geïnfiltreerd door het commissarisschap/fenomeen eerst met goede bedoelingen om met kennis een organisatie goed op te zetten en te laten functioneren, later zijn er sujetten binnen geslopen welke gigantische commissies rekenden voor hun raadgevingen. Nu zijn het ordinaire graai organisaties geworden waarvan de directies alleen nog maar bedrijfsmatig de organisatie leiden en hoge inkomens voor zich zelf berekenen met snoepreisjes en extreme declaraties.
  In het verleden zijn er veel organisaties met goede namen opgekocht door een overkoepelende organisatie, alleen om leeg te zuigen een klein deel van de opbrengsten worden besteed aan het doel waar voor de organisatie is opgezet.
  Corruptie schandalen halen gelukkig steeds vaker het nieuws, hartstichting, kankerfonds etc, helaas zonder dat deze sujetten vervolgd worden, omreden dat ons financieel systeem bij ingrijpen de mistige vage beerput opent van hoogopgeleide mede graaiende landgenoten op hoge sleutel posities, postbus vennootschappen etc.
  Helaas vallen de behoeftigen door dit straffeloze corrupte land buiten de boot, mensen geef anoniem je creperende medemens bij jou in de straat wat je kan missen.

  3 likes
 • Henkie schreef:

  Ik laat me nooit overrompelen door een collectant aan de deur. Het is bedelarij, en ze komen meestal onder het eten. Vaak zijn het doelen waar ik nog nooit van heb gehoord. Ik heb een lijstje met de salarissen van de directeuren van deze zogenaamde goede doelen, een kopie geef ik altijd mee aan de collectant.

  2 likes
 • Richard Groen schreef:

  kop topic dekt de lading niet best. ‘Omvangrijke’ faude; en dan alleen een paar kruimelclubjes opvoeren. Het grote bedrog zit bij de als multinationals opererende ‘goede doelen’. Vaak dekmantel voor de agenda van de globalisten. Dergelijk fraude, oplichting en corruptie wordt beslist niet vervolgd, is de facto gelegaliseerd.

  Toch gaat het om georganiseerde misdaad, en misdaden tegen de menselijkheid!
  enkele voorbeelden – er zijn er te over:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/12/30/ontwikkelingssamenwerking-als-destabiliseringinstrument
  https://donquijotte.wordpress.com/2013/12/06/unicef-een-moordorganisatie/
  https://willyvandamme.wordpress.com/2016/04/25/amnesty-international-spreekbuis-van-al-qaeda/
  lees hier ook de diverse bijdragen in de draad: bijzondere kennis van zaken; deksel van de beerput!
  o.a. hoe zeer bekende ngo’s het geld van de naïeve donateurs gebruikt om ‘war lords’ te betalen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

  Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

  Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...

  Toezichthouder goede doelen stelt onderzoek in naar moederorganisatie Wereld Natuur Fonds. Valt het masker af?

  Toezichthouder goede doelen stelt onderzoek in naar moederorganisatie Wereld Natuur Fonds. Valt het masker af?

  De Britse toezichthouder op goede doelen, de ...

  >