Propaganda

Ontdek hoe de Britse pers wordt gecontroleerd en gemanipuleerd

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ontdek hoe de berichtgeving in Groot-Brittannië en ver daarbuiten wordt gecontroleerd door een kleine groep.

Uit een gelekte email blijkt dat Bicom (Britain Israel Communications and Research Centre) de redacties van de BBC, Sky en de Financial Times aanstuurt. Afgelopen maand is naar het lijkt ook de Guardian onderdeel geworden van de propagandamedia.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De email laat zien hoe de Israëlische operatie in Groot-Brittannië is opgezet en hoe Hasbara-, Mossad- en Sayanim-agenten de verslaggeving domineren. Geen enkele Britse krant was dapper genoeg om de gelekte email te publiceren.

Schaamrood

Diverse medewerkers van Bicom hadden het schaamrood op de kaken staan toen een email van de directeur gericht aan donateurs in de database van de organisatie belandde. De email werd verstuurd door directeur Lorna Fitzsimons ‘om de meest ondersteunende omgeving voor Israël in Groot-Brittannië te creëren’.

De email begon als volgt: Het gehele weekend was het bestuur van Bicom in contact met medewerkers en journalisten van de redactie van de BBC en Sky om zeker te stellen dat de meest gewenste richting zou worden ingeslagen ten aanzien van de gebeurtenissen die zich ontvouwen.

Eén van de belangrijkste BBC-nieuwslezers werkzaam voor Bicom

Ze voegde toe: “Eén van de belangrijkste BBC-nieuwslezers vormt onderdeel van een speciale delegatie namens Bicom. Toen ze haar eerste reis naar het gebied plande nam Sophie Long contact op met Bicom om te kijken of we elkaar konden ontmoeten in de regio. Sophie brengt nu drie dagen van haar reis door met Bicom Israël, krijgt een rondleiding door de oude stad van Jeruzalem, heeft een ontmoeting met woordvoerder van de Israëlische regering Mark Regev en zal een bezoek brengen aan Ramallah en Sderot.”

Het meeste gênante is echter de onthulling dat Fitzsimons, oud-voorzitter van de National Union of Students (NUS) en oud-parlementslid van de Labour-partij voor Rochdale, redacteur van de Financial Times Jonathan Ford ‘aanwijzingen gaf voor zijn nieuwste artikel’ in de krant.

Palestina

Ze merkte op dat Bicom ‘geregeld contact heeft met de redacteur van Prospect Magazine, David Goodhart, om hem te informeren over de aankomende VN-stemming over de toetreding van Palestina als staat’.

Een woordvoerder van Bicom zei dat deze ‘administratieve fout’ enigszins gênant is. Hij benadrukte dat Fitzsimons niet hoeft te vertrekken. De email is hier terug te lezen.

FBI-files

Nieuwe geopenbaarde FBI-files onthullen het diepgaande onderzoek naar de Israëlische lobby in de Verenigde Staten. AIPAC werd aan een onderzoek onderworpen omdat het geheime overheidsdocumenten in handen kreeg en deze verspreidde.

Volgens onderzoeksdirecteur Grant F. Smith geven de geopenbaarde documenten nieuwe inzichten in de activiteiten van AIPAC in de VS. “Ze brachten de Amerikaanse bedrijven en beroepsbevolking ernstige economische schade toe,” legde hij uit.

Bronnen: Prnewswire.com, Gilad.co.uk en Totallyjewish.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x