Gezondheid

Onthuld: Wat is aspartaam?

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan een miljard mensen op Aarde consumeren aspartaam en geloven dat het een veilig ingrediënt is, maar wat ze waarschijnlijk niet weten is dat de stof zorgt voor 75 procent van alle klachten over bijwerkingen.

In veel landen is aspartaam verboden. Waar toegestaan is het bekend onder de merknamen NutraSweet, Equal, Sweet One en Spoonful.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Aspartaam (E951) is een synthetische chemische combinatie die bestaat uit 50 procent fenylalanine, 40 procent asparaginezuur en 10 procent methanol. Aspartaam is toegevoegd aan duizenden levensmiddelen, waaronder frisdranken, snoepgoed, kauwgom, vitaminen, voedingssupplementen en zelfs medicijnen.

Elk van de drie ingrediënten in aspartaam kan veel verschillende bijwerkingen veroorzaken. Let op het ingrediënt kaliumacesulfaam, wat simpelweg een andere benaming is voor aspartaam.

Fenylalanine: Door inname van aspartaam stijgt het fenylalaninegehalte in het bloed. Het kan zich ophopen in bepaalde hersengebieden wat met name gevaarlijk is voor kinderen en foetussen. Omdat knaagdieren het aminozuur veel sneller afbreken dan mensen is het testen op ratten niet afdoende. Door de opeenhoping van fenylalanine in het brein neemt het serotoninegehalte af waardoor emotionele stoornissen zoals depressie kunnen ontstaan.

Asparaginezuur: Asparaginezuur staat bekend als een zogenoemde excitotoxine, wat betekent dat het bepaalde zenuwcellen overstimuleert tot ze afsterven. Net zoals nitraten en mononatriumglutamaat (E621) kan asparaginezuur zorgen voor een onbalans in de aminozuren in het lichaam als gevolg waarvan neurotransmitters in het brein ontregeld raken.

Methanol wordt formaldehyde (balsemvloeistof): Door de consumptie van aspartaam wordt methanol (brandalcohol) door het lichaam verspreid, waaronder het brein, de spieren, vet- en zenuwweefsel en omgezet in formaldehyde. Formaldehyde dringt cellen binnen en verbindt zich met eiwitten en genetisch materiaal (DNA). Methanol is een gevaarlijke neurotoxine en staat bekend als carcinogeen. Methanol kan leiden tot blindheid en geboorteafwijkingen en wordt onder meer gebruikt voor spiritus.

De aanbevolen limiet voor de consumptie van methanol is vastgesteld op 7,8 milligram per dag, maar een liter frisdrank met aspartaam bevat tenminste 50 milligram methanol. Mensen die veel producten met aspartaam kopen consumeren tot 250 milligram methanol per dag, meer dan 30 keer de toegestane limiet.

Aspartaam leidt naast fibromyalgie en multiple sclerose tot duizeligheid, hoofdpijn, gedragsstoornissen, hallucinaties, depressies, misselijkheid, gevoelloosheid, spiertrekkingen, gewichtstoename, huiduitslag, vermoeidheid, irritatie, slapeloosheid, zichtproblemen, gehoorverlies, hartkloppingen, ademhalingsproblemen, angststoornissen, smaakverlies, oorsuizingen, duizeligheid, geheugenverlies en gewrichtspijn. Ook kunnen vele aandoeningen door aspartaam verergeren waaronder chronischevermoeidheidssyndroom (CVS), hersentumoren, epilepsie, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, mentale retardatie en voornamelijk diabetes.

Geboorteafwijkingen: Volgens Dr. Louis Elsas van de Emory-universiteit in Atlanta kan fenylalanine zich concentreren in de placenta waardoor mentale retardatie (verstandelijke handicap) optreedt. Formaldehyde in de bloedstroom van een zwangere vrouw kan ervoor zorgen dat haar immuunsysteem foetaal weefsel aanvalt als gevolg waarvan ze een miskraam krijgt. Dit kan reeds gebeuren voordat ze weet dat ze zwanger is.

Gewichtstoename: Producten met het label caffeïnevrij, light of zero bevatten zeer waarschijnlijk synethetische zoetstoffen en aspartaam wordt vaker gebruikt dan de drie bekende carcinogenen sucralose, sorbitol en sacharine (E954). Vrijwel alle caffeïnevrije frisdranken, kauwgom en het meeste snoepgoed (behalve chocolade) bevatten aspartaam. Deze producten bevatten synthetische suikers die zuur aanmaken. Het lichaam creëert vetcellen om het extra zuur op te slaan en dit is waarom veel mensen die aspartaam consumeren dikker worden.

Natuurlijke suikervrije alternatieven: Xylitol en stevia zijn natuurlijk en veroorzaken geen bijwerkingen of zenuwschade. Gewichtsverlies begint met het eten van biologische groenten en het doen van cardiovasculaire oefeningen. Vermijd alle dieetvoeding en let op de suikerinname.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x