Natuur en Milieu

Onverklaarbaar bulderend geluid Ontario

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al enige maanden maken inwoners uit het zuiden en westen van Windsor in het Canadese Ontario melding van vibraties die ze niet thuis kunnen brengen, zo meldt de Windsor Star.

Raadslid Al Maghnieh is van mening dat het fenomeen serieus moet worden genomen. De eerste telefonische meldingen kwamen in maart dit jaar binnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Afgelopen vrijdagochtend zou hij zelf huizen gaan bezoeken waar de vibraties zijn gemeld toen hij de sensatie zelf ervoer. “Het is een zeer scherp, constant bulderend geluid,” zei Maghnieh. “Soms lijkt het meer op een bromtoon.”

Het gemeenteraadslid plaatste een halfvolle waterfles op de grond en kon zien hoe de vibraties golven veroorzaakten aan het wateroppervlak. Bij één van de huizen kon hij de aluminium gevelplaten horen trillen als gevolg van de vibraties.

De vibraties zijn het duidelijkst hoorbaar tussen één en drie uur ‘s nachts. Het Canadese ministerie van Milieu heeft onderzoek gedaan naar het fenomeen en sluit industriële bronnen inmiddels uit. Maghnieh pleit voor verder en uitgebreider onderzoek.

“Het kan niet zo zijn dat honderden mensen zich iets verbeelden,” legde Maghnieh uit. “Er is samenwerking nodig. We hebben middelen nodig.”

Het gemeenteraadslid werkt momenteel aan een kaart met alle locaties waar het bulderende geluid intussen is gemeld. Met behulp van radii geeft hij aan waar de meest krachtige vibraties hebben plaatsgevonden.

Bron: Windsorstar.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x