Bewustzijn

Onze verbinding met het universele veld

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Binnen de Oosterse geneeswijzen is het menselijk energiesysteem één van de eerste zaken waar aan gewerkt wordt wanneer iemand ziek is.

Ook het werken met kruiden, de fytotherapie, is een heel normaal gegeven. Honderden tot duizenden jaren terug waren er nog geen chemische medicijnen en moest men wel op een andere manier aan de algemene gezondheid werken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Met slechts de middelen die men in de omgeving kon vinden en in zichzelf. En juist dit laatste is een belangrijk onderdeel van gezondheid in het algemeen. Ons lichaam heeft een zelf-regenererend vermogen.

Ons energiesysteem speelt daarbij een belangrijke rol. Wanneer je zorgt dat je eigen energieveld op peil blijft, kun je ziekten voorkomen, sta je stevig in het leven en ben je gelukkig. Over al deze wijsheid beschikte men tot zo’n zeventig jaar terug niet alleen in het Oosten, ook hier in het Westen wist men ervan. Tot vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd er op de universiteiten in Nederland nog gewoon lesgegeven over onze chakra’s en de aura. Deze foto komt uit een studieboek uit 1937 van de Universiteit Leiden, voor medische studenten van toen:

Aura veld

Het is een heel duidelijk beeld van ons menselijk energiesysteem. Het laat de verschillende lagen van onze aura zien. Wat misschien nog belangrijker is laat het zien op welke manier wij verbonden zijn met het universele veld om ons heen. Want niet alleen binnen de reguliere gezondheid zijn we een tijd verdwaald geweest, ook binnen de spirituele vormingen en groeperingen werd lange tijd maar een deel van de werkelijkheid in acht genomen. Men richtte zich vooral tot de Hemel, door meer aandacht aan de kruinchakra en het derde oog te geven.

Maar dit beeld laat duidelijk zien dat wij niet alleen via de kruinchakra verbonden zijn, maar ook via onze stuit- of wortelchakra. Het is daarom zeker zo belangrijk om aandacht te schenken aan de onderste chakra’s als aan de bovenste. Wanneer je alleen maar aandacht geeft aan de bovenste chakra’s, ga je letterlijk ‘zweven’, je verliest het contact met de Aarde. Willen we compleet in verbinding staan dan moeten we ons niet alleen op de hemel richten maar zeker ook op de Aarde. En dat is ook wel logisch. We mogen dan wel lichtwezens zijn en van de sterren komen, we moeten het wel allemaal hier op Aarde doen.

Tijdens de Schumann Resonantie cursus die eenmaal per maand gegeven wordt in Soest, leert men een goede verbinding te maken met zowel de Aarde als met de kosmos, om zo volledig in verbinding te kunnen staan met het universele veld om ons heen. En op deze manier over alle informatie te kunnen beschikken die dit veld ons biedt. Maar ook om ons eigen energieveld zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren, zodat we gezond en gelukkig zijn en blijven.

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x