UFO

Oud-hoofd Britse UFO-project verontschuldigt zich voor misleiding

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl nog steeds UFO-documenten worden vrijgegeven door de British National Archives geeft oud-hoofd van het UFO-project van de Britse MoD openlijk toe dat het in diskrediet brengen van waarnemingen en getuigen onderdeel was van het Britse beleid.

Dat zegt Nick Pope in een interview met de Huffington Post.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tussen 1991 en 1994 stond hij aan het hoofd van het officiële UFO-project van het Britse ministerie van Defensie. “We zouden niet kunnen zeggen dat we de onbekende vliegende objecten niet te pakken konden krijgen want dan zouden we toegeven dat we de controle over ons luchtruim kwijt waren,” zei Pope. “Een dergelijke situatie zou onhoudbaar zijn.”

“Elke keer dat een piloot een waarneming deed onderzochten we de radarbeelden. Ondertussen zeiden we tegen de pers dat we niet geïnteresseerd waren in het UFO-fenomeen, dat het onzin was, maar in realiteit deden we er alles aan om het tot de bodem uit te pluizen,” voegde hij toe.

Eén geopenbaard document onthult hoe functionarissen bang waren in verlegenheid gebracht te worden wanneer de bevolking erachter zou komen dat het onderzoek naar onbekende vliegende objecten werd gehinderd door een gebrek aan middelen en hogere prioriteiten.

In 2007 zagen diverse piloten een onbekend object boven de Kanaaleilanden. De meeste piloten besloten de waarneming niet te melden. De MoD had het geluk dat het object enkele honderden meters in Frans luchtruim werd gezien. Pope is van mening dat de MoD in dit geval haar verantwoordelijkheid heeft ontlopen.

Een bestand uit 1993 beschrijft hoe middelen van de Europese Unie zijn verspild aan een rapport betreffende een theorie dat buitenaardsen een basis in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter hadden gebouwd.

Pope beschrijft hoe hij het spel zelf moest meespelen toen hij werkzaam was voor het Britse ministerie van Defensie. Het beste resultaat om het UFO-fenomeen te bagatelliseren werd bereikt door middel van een combinatie van misleidende trucs.

Mensen die onbekende objecten zagen werden afgeschilderd als gekken. Daarnaast werd met opzet de term ‘marsmannetjes’ gebruikt. Alles werd in het werk gesteld om te zorgen dat de media geen aandacht zouden besteden aan het onderwerp en mocht dat wel het geval zijn, werd er ingegrepen om het ongeloofwaardig te laten overkomen.

Pope geeft toe dat hij mogelijkerwijs zelf betrokken is geweest bij officiële verklaringen van het Britse ministerie van Defensie die hebben bijgedragen aan het beleid van ridiculisering en hij biedt hiervoor zijn verontschuldigingen aan.

Sommige incidenten in Groot-Brittannië zijn gemakkelijker ongeloofwaardig te maken dan andere. Neem bijvoorbeeld een document over onbekende objecten bij een muziekfestival in Glastonbury in 2003. “Je hoeft in zo’n geval niet eens iets te zeggen omdat het reeds de perceptie van het publiek of de media is dat drugs of alcohol wellicht in het spel waren,” legde Pope uit. “Dit was de manier waarop we te werk gingen, door te proberen het onderwerp ongeloofwaardig te laten overkomen.”

Met nog één laatste openbaring van geheime documenten te gaan besluit Pope dat er vele sightings zijn die in zijn ogen aantonen dat we met meer te maken hebben dan vliegtuigen en weerballonnen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x