Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
Interstellaire ruimtevaart mogelijk met lasers en antimaterie
‘Historisch vonnis’: Italiaanse rechtbank geeft opdracht mRNA-vaccins van Moderna en Pfizer te analyseren
Verbijstering over aanpak MH17: Premier Rutte vraagt Oekraïne niet om radarbeelden
Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten
Toppsychiater: medicijngebruik reden van schietpartijen
Klimaatspeech VN-secretaris-generaal Guterres zit ‘vol leugens’. Kijken: parlementslid doet factcheck
Huisarts fileert prikbeleid: ‘Een zeer ondoelmatige en extreme overreactie’
Internist deelt belangrijke informatie over coronavaccin: ‘Dit beangstigt me’
Ongekend: dit gebeurt er als je in Nederland de relatie tussen vaccinaties en oversterfte wilt onderzoeken