Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
Amerikaanse acteur bezocht door een alien. In dit interview doet hij een boekje open
Man overleeft hartaanval dankzij hulp van hond
Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon
Karel van Wolferen: waarom BBB niet zou bestaan zonder het werk van Bayer en Monsanto
Historisch protest: konvooi trekkers en vrachtwagens ‘van 50 kilometer’ legt Berlijn plat
Coronavirus is een biologisch wapen, schrijft deze oud-president in brief aan VN
‘Wat een smeerlapperij!’ Zo zijn Nederlanders erin geluisd
Duizenden meldingen van overlijdens en ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie plotseling verdwenen
Onrealistische studie buitenaards contact krijgt veel media-aandacht