Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
Arts: ‘We hebben een regering van meelopers en jaknikkers’
Luister even naar de Nieuw-Zeelandse premier Ardern: ‘George Orwell had dit niet durven dromen’
Premier Rutte ‘heeft de beschaving geheel verlaten’
Auteur van explosieve studie: 1 sterfgeval per 800 injecties
Zonnevlammen leveren veel meer energie dan gedacht
Drama in Duitsland: jongen (12) sterft twee dagen na tweede Pfizer-vaccin
Tutu wil Bush en Blair laten berechten door Strafhof
Buma haalt hard uit naar bankiers
Biologische voeding verlaagt het risico op kanker. Ben jij al overgestapt?