Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
De puinhopen van de Nederlandse politiek
Kijk even naar het stemgedrag van VVD, CDA en D66 in het Europees Parlement: ‘Dit stemt droevig’
‘HPV-nachtmerrie’: Bijna 150 Ierse meisjes ernstig ziek na vaccinatie tegen baarmoederhalskanker
Einde aan groene bestrijdingsmiddelen?
Lockdown of niet, het coronavirus volgt overal hetzelfde patroon
‘Netanyahu gaf Israëlische leger bevel om 7 uur lang niet in te grijpen tijdens Hamas inval’
Orgon: de levensenergie die ons allemaal oplaadt
Prijs voor vinding die je gasrekening doet verdwijnen
Hoe De Jonge het coronapaspoort doordrukte en zélf desinformatie verspreidde: ‘Lelijke aap komt uit de mouw’