Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
‘De tijd tikt af naar het volgende grote financiële inferno en de gevolgen zullen nog verwoestender zijn’
“Niet Rusland of Trump, maar Duitsland grootste bedreiging voor EU”
Mind over matter: je kunt je spieren trainen met denkkracht
Boodschap van de Sfinx
“De Nederlandse media controleren de macht niet, maar fungeren als boodschappenjongen van de elites”
Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’
‘Buitengewoon verontrustend’ onderzoek coronaprikken: ‘Niet de vraag of, maar wanneer er tribunalen komen’
Gevaccineerde patiënt blijkt oorzaak mazelenuitbraak
Deze energiereus maakt een wel heel opmerkelijke move