Homepagina » UFO Database Archief » Ouddorp 20 augustus – Felle lichtbol gefotografeerd

Ouddorp 20 augustus – Felle lichtbol gefotografeerd

Op vrijdagavond 20 augustus jl. Was ik met mijn dochters picknicken op het strand van Ouddorp (Goedereede).

Tijdens het 2e deel van de halfschemer was in zuidwestelijke richting plotseling een oranje licht c.q. bol zichtbaar. Dit was omstreeks 22:05 uur. Hiervan getracht een foto te maken (foto 264). De bol wisselde van kleur en werd later geel. Van een op het andere moment ging de lichtbol “uit”. Nog geen half uur later merkten wij in noordoostelijke richting een zeer fel licht op. Qua grootte was dit ongeveer 4-5 x de grootte van het licht van jupiter die dezelfde avond helder aan de hemel stond. Het opgemerkte licht bevond zich vanuit ons gezichtspunt oostelijk van de Shell raffinaderij. Hoewel het nagenoeg donker was was de orientatie makkelijk te herkennnen aan de twee 213 meter hoge schoorstenen van deze raffinaderij. Na enige tijd ging dit licht uit. Het licht/object bevond zich vele tientalen kilometers van ons vandaan. M.b.t. hoogte geschat 300-400 meter hoog. Het licht ging plotseling uit.

Dit fenomeen is thans regelmatig aan de Nederlandse avondhemel waarneembaar. Grote (oranje)gele bollen (soms snel bewegend) die plotseling uit gaan of uitdoven. Voor wat betreft het door ons waargenomen licht was vele malen groter dan het licht van vliegtuigen. Aangezien de avondhemel bezaaid is met vliegtuigen is het onderscheid makkelijk. Vliegtuigen hebben doorgaans knipperlichten en indien ze lichten voeren, zijn deze veel kleiner dan het door ons opgemerkte licht.

Omstreeks 23:00 uur zijn wij van het strand afgegaan richting parkeerplaats Oosterweg. Tijdens het lopen over het Middelduinpad was plotseling opnieuw het laatstgenoemde licht zichtbaar. Het viel op door zijn grootte. Hierop besloten wij een toeristische uitkijktoren van ± 8/9 meter in te gaan, teneinde een foto te maken in de hoop deze te kunnen uitvergroten. Boven aangekomen was het laatste licht weg, maar verschenen er in westelijke richting (Dordrecht) plotseling 3 à 4 lichten, waarvan er één opviel door zijn grootte en vorm (saturnusachtig). Het lukte om deze te fotograferen. Het verschijnsel is tussen 23:02 en 23:10 waargenomen. De foto’s hiervan zijn bijgevoegd.

De foto’s 277 en 278 tonen een drietal lichten. Deze wisselden van plaats. Op een uitsnede van laatstgemaakte foto 278_CR is de saturnusvorm goed te zien. Ook hiervan is weer een uitsnede gemaakt om dit licht of deze lichtbol goed te tonen. Indien je niet beter zou weten dan zou je aan een starfleet denken. De foto’s zijn op statief gemaakt met een optische zoom van 27 x en een isowaarde van 1600.

Vriendelijke groeten,
J.K.
SpijkenisseVond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

soros

Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kondigde in ...

italianen

Woedende Italianen doen mondkapje af: ‘Coronapandemie is zwendel’

Honderden Italianen verzamelden zich dinsdag op het ...