Buitenland

Oude garde in het nauw, draconische bezuinigingen VS

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het nippertje bereikten Democraten en Republikeinen een akkoord over de verhoging van het plafond van de Amerikaanse staatsschuld.

Als gevolg van het akkoord zien zowel het Pentagon als het Amerikaanse ministerie van Defensie zich geconfronteerd met enorme bezuinigingen. De politieke degens worden gekruist en ook de Koch-broers betreden de arena.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Amerikaanse ministerie van Defensie kan het komende decennium mogelijk rekenen op $800 miljard aan bezuinigingen. Het Pentagon moet met ingang van 2014 over een periode van 10 jaar $350 miljard gaan bezuinigen.

In april dit jaar werd $400 miljard voorgesteld door president Barack Obama maar de Republikeinen stelden de bezuinigingen vast op $350 miljard. Het verschil komt onder meer door de terugtrekking van de resterende Amerikaanse troepen uit Irak aan het einde van dit jaar en het geplande vertrek van troepen uit Afghanistan.

Het is mogelijk dat er nog een tweede ronde van bezuinigingen zal komen waardoor het Amerikaanse defensieapparaat volgens sommige experts zal worden ontwricht. Een speciale Congressionele commissie heeft de taak om kritisch te kijken naar de bezuinigingen. Wanneer het Congres zich niet kan vinden in de aanbevelingen van de commissie wordt er $600 miljard extra afgetrokken van het defensiebudget. In totaal dreigen de Verenigde Staten de komende 10 jaar tot $2,4 biljoen te moeten bezuinigen.

Veel experts zijn het er over eens dat er veel haken en ogen zitten aan de invulling van het budget van het Pentagon. Het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie kreeg in 2010 $680 miljard toebedeeld. Een herinnering aan de enorme omvang en reikwijdte van de globale militaire macht van het land.

Michael O’Hanlon van oorlogsdenktank Brookings is gespecialiseerd in nationale veiligheid en defensiebeleid. Hij is niet blij met de bezuinigingen en is van mening dat de regering bezuinigingen doorvoert zonder aandacht te schenken aan het beleid. O’Hanlon denkt dat de bezuinigingen een risico vormen voor de nationale veiligheid.

Koch Industries

charleskochDe Democratische Partij van Wisconsin heeft op dinsdag een klacht ingediend tegen het door de gebroeders Koch gefinancierde plan om Democratische stemmen in de aankomende verkiezingen tegen te houden.

davidkochPolitico meldde dat ‘Americans for Prosperity’ stembiljetten naar Democraten heeft gestuurd met instructies als gevolg waarvan de stemmen ongeldig zouden kunnen worden verklaard. Het gaat om stembiljetten voor mensen die niet in staat zijn naar de stembus te gaan, zogenoemde absentee ballots.

Om meegeteld te worden moeten de biljetten voor 9 augustus aanstaande worden ingeleverd, maar in de instructies staat 11 augustus als uiterlijke datum vermeld. Volgens de aanklacht ‘knoeit Americans for Prosperity met het electorale proces in Wisconsin door uitvoerige, illegale en frauduleuze plannen uit te werken om Democratische stemmen tegen te houden’.

Americans for Prosperity werd opgericht door oliemagnaten Charles en David Koch en wordt geassocieerd met de Tea Party. Het politieke actiecomité van de gebroeders Koch doneerde tijdens de verkiezing van 2010 $100.000 aan de Republikeinse gouverneur Scott Walker.

“De autoriteiten moeten een einde maken aan de belangen van de grote corporaties en hun groeperingen,” zei Mike Tate van de Democratische Partij in Wisconsin. “Scott Walker vroeg Americans for Prosperity om hulp en nu komen ze met hun trucs om het verkiezingsproces te beïnvloeden door stemmen tegen de agenda van de Koch-broers tegen te houden.”

Matt Seahol, directeur van Americans for Prosperity voor de staat Wisconsin liet tegenover TMJ4 weten dat de misinformatie ‘een typefout was’.

Bronen: Rawstory.com en Presstv.ir

Verwante artikelen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x