Archeologie

Ommuurde stad ouder dan Egyptische piramiden gevonden

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Langs de kust van de Amerikaanse staat Georgia hebben archeologen de overblijfselen gevonden van een ommuurde stad die ouder is dan de Egyptische piramiden.

Het complex op Sapelo Island is rond 2300 voor Christus gebouwd en bestaat uit drie wijken die elk omgeven worden door cirkelvormige, zes meter hoge muren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De vindplaats is een raadsel omdat altijd werd gedacht dat inheemsen die rond die tijd in het gebied leefden jagers en verzamelaars waren en bovendien de landbouw nog moesten ontdekken. De beschaving die er woonde produceerde niet alleen een stad met muren, maar liet ook aardewerk achter.

Vestigde een reeds hoog ontwikkelde beschaving zich in Georgia? En waar kwam deze beschaving dan vandaan en met welke reden?

Catastrofe

Vlak voor de bouw van de stad begonnen beschavingen uit de bronstijd wereldwijd plotseling te verdwijnen. In het Midden-Oosten verdwenen de Akkadische Soemeriërs op het moment dat het water in de Dode Zee haar laagste punt bereikte. In China verdween de Hongsan-cultuur. Tussen 2400 en 2000 voor Christus nam de Finse bevolking met een derde af. En rond het Turkse Anatolië werden zo’n 350 plaatsen verlaten en platgebrand. Wat gebeurde er rond 2200 voor Christus?

Astronomen denken aan de Toengoeska-explosie waarbij in 1908 in Siberië 60 miljoen bomen over een gebied van 3.500 vierkante kilometer als luciferhoutjes afbraken. Russische wetenschappers denken dat de explosie werd veroorzaakt door een grote meteoride of een komeet, alhoewel nooit een krater of meteoriet werd aangetroffen.

Bouwers

Toen de Europeanen voet aan wal zetten in Amerika kende men twee inheemse stammen die cirkelvormige dorpen met muren bouwden: de Timucua en de Yuchi. Archeologen denken dat de Timucua vanuit Zuid-Amerika naar Georgia en Florida migreerden omdat hun taal erg leek op die van de indianen in Venezuela.

Een legende van de Yuchi zegt dat hun voorouders naar Georgia trokken nadat ‘de oude Maan brak’ en hun thuisland werd verwoest. Kan het gaan om meteorieten? Meer onderzoek zal deze vragen beantwoorden.

{qtube vid:=Ot7zs0n9dIU}

Bron: Examiner.com

Noot Redactie: De reguliere wetenschap heeft vastgesteld dat de Egyptische piramiden slechts enkele duizenden jaren oud zijn, terwijl bij ons bekend is dat ze nog uit de tijd van Atlantis stammen en daarmee vele malen ouder zijn dan in het bovenstaande artikel wordt aangegeven.

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x