Archeologie

Oude verloren stad gevonden in de Dardanellen

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Dardanellen is een gebied met prehistorische nederzettingen gevonden, aldus archeoloog van de opgravingen in Troje professor Rüstem Aslan. Dat meldt Anatolia News Agency.

“We hebben een prehistorische nederzetting van 7.000 jaar oud gevonden, maar slechts vijf procent ervan is nog intact,” zei Aslan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Het team archeologen deed onderzoek naar het kustgebied bij de ingang van de Dardanellen tot het gebied rond de Turkse stad Çanakkale. “De opgravingen bij de kust zijn afgerond en we hebben iets onverwachts blootgelegd bij Bozköy,” legde de archeoloog uit.

De nederzetting is 2.000 jaar ouder dan Troje, aldus Aslan. “We weten dat bijna alle nederzettingen die ouder zijn dan 5.000 jaar werden gebouwd op hoogplateaus.” Archeologen proberen dit patroon te begrijpen. “De ontdekking laat ons zien dat mensen er bewust nederzettingen stichtten in verband met het stijgen en dalen van de zeespiegel,” voegde hij toe.

Het is de eerste keer dat een dergelijke nederzetting is gevonden in de Dardanellen en er is geen informatie over terug te vinden op kaarten of in documenten. “We kunnen duidelijk zien dat het gaat om resten van een 7.000 jaar oude nederzetting,” besloot Aslan. “We noemen het een verloren stad.”

Bron: Hurriyetdailynews.com

Gerelateerd: Verbijsterende ‘Nazcalijnen’ ontdekt in Midden-Oosten

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x