Paarse aardappelen doden de stamcellen van dikkedarmkanker en voorkomen uitzaaiing van de ziekte. Wetenschappers denken dat het resistent zetmeel, een onverteerbaar soort zetmeel, de darmbacteriën helpt een vetzuur te produceren dat ontsteking tegengaat en kankercellen helpt afbreken.
Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben aardappelen met paars vruchtvlees getest op stamcellen. De aardappel voorkomt niet alleen dat de kanker zich uitzaait, maar belangrijker nog: hij valt de kankerstamcellen aan, waardoor ze niet terugkomen.
Andere kankersoorten
De wetenschappers hopen de aardappel op kankerpatiënten en ook op andere kankersoorten uit te proberen. Ze zeggen dat het verhitten van de aardappel de kankerbestrijdende stoffen niet vernietigt en dat één aardappel per dag voldoende moet zijn.
Het team denkt dat het resistent zetmeel van de aardappel het werkzame bestanddeel is, maar ook de stoffen die de aardappel paars maken kunnen verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van de kankercellen.
Als dat zo blijkt te zijn, zouden ook andere paarse groenten- en fruitsoorten kankercellen kunnen doden. Dikkedarmkanker is de op één na dodelijkste kankersoort. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry.
Mamma mia en holy ‘piep’
Nieuw-Zeelandse minister voor coronazaken: overheid gaat ongevaccineerden opsporen
China aan de Noordzee: waarom de Europese digitale identiteit ‘levensgevaarlijk’ is
In de Verenigde Staten is iets uitzonderlijks gebeurd, deel 2
Russia Today: 9/11 was een inside job (video)
Arts spreekt zich uit: ‘Ik heb zeer ernstige zorgen over waar dit heen gaat’
Invloedrijk medisch tijdschrift: ‘Coronavirus niet gevaarlijker dan griep’. Paniek om niks?
Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke ‘hulporganisatie’ een provocatie moest organiseren
Bam: Davos is geïnfiltreerd door waarheidssprekers