Gezondheid

Praktijken van grootste leverancier drinkwater VS aan het licht

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Advocaten hebben een rechtszaak aangespannen tegen de grootste drinkwaterleverancier van de Verenigde Staten wegens het toevoegen van kiezelfluorwaterstofzuur aan leidingwater.

Het zuur dat door het Metropolitan Water District (MWD) in de stedelijke regio soCal of Zuidelijk Californië aan drinkwater wordt toegevoegd is nooit goedgekeurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De aanklacht die is opgesteld door advocaten van Blumenthal, Nordrehaug & Bhowmik stelt dat het MWD beweert kiezelfluorwaterstofzuur aan drinkwater toe te voegen om aandoeningen aan het gebit te behandelen en te helpen voorkomen, maar dat de stof nooit is goedgekeurd voor veiligheid en effectiviteit.

De rechtszaak kan het beleid van waterdistricten die dezelfde stof aan drinkwater toevoegen in heel de Verenigde Staten beïnvloeden. De aanklacht wijst op het grondwettelijke recht van de eisers om vrij te zijn van lichamelijke verstoringen als gevolg van een stof die niet is goedgekeurd voor de intentie van het MWD om de fysieke structuur van de lichamelijke processen te veranderen zodat tanden van personen meer resistent zijn tegen het demineralisatieproces van tandverval.

Terwijl sommige consumenten ervoor zullen kiezen om mineraalwater te kopen worden vrijwel alle consumenten blootgesteld aan de stof wanneer ze douchen of een bad nemen.

In tegenstelling tot eerdere onjuiste interpretaties door de media wordt het waterbedrijf niet gedwongen om haar water te fluorideren en de extra kosten om de niet goedgekeurde stof aan het drinkwater toe te voegen worden gedragen door de belastingbetaler.

De aanklagers eisen dat er bescherming komt tegen dit soort praktijken waarbij consumenten worden blootgesteld aan een stof die niet geëvalueerd is en waar geen goedkeuring voor is gegeven. De aanklagers wijzen er voorts op dat de grootste drinkwaterleverancier van de Verenigde Staten elke vorm van tegenaanwijzing weglaat en wetenschappelijk bewijs negeert waaruit blijkt dat de regering erkent dat bepaalde bevolkingsgroepen extra vatbaar zijn en dat kiezelfluorwaterstofzuur onevenredige schade toebrengt aan kinderen, Latino’s en Afro-Amerikanen.

De eisers willen dat consumenten niet langer worden blootgesteld aan producten die niet goedgekeurd zijn.

Kiezelfluorwaterstofzuur is een onstabiele, giftige en verontreinigende stof die ongeschikt is voor opname door mensen, dieren of in het water levende organismen. Kiezelfluorwaterstofzuur is niet toegestaan als voedingsstof, voedingssupplement of toevoeging aan voedsel. Ook is het geen erkend geneesmiddel.

Aangezien kiezelfluorwaterstofzuur in Ierland aan het drinkwater wordt toegevoegd is het per definitie een geneesmiddel op grond van Europese richtlijnen. Kiezelfluorwaterstofzuur wordt in Ierland alom toegepast in voedingsmiddelen en dranken.

Vooral in Engelssprekende landen wordt veel gefluorideerd. Australië en Ierland fluorideren vrijwel al hun drinkwater. In de Verenigde Staten drinkt twee derde van de inwoners gefluorideerd water en in Canada twee op de vijf. Van de niet-Engelssprekende landen fluorideert Chili zeventig procent van het drinkwater en Spanje tien procent. In andere landen wordt vrijwel niet gefluorideerd. Water in Nederland wordt sinds 1973 niet meer gefluorideerd. Fluoride blokkeert onder meer de werking van de schild- en pijnappelklier.

Als mogelijke oplossing kunnen mensen zelf hun eigen drinkwater filteren. Bovendien kan men met gedachtekracht de kristallen van het water beïnvloeden, zoals Dr. Emoto laat zien.

Bron: Prweb.com

Verwante artikelen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x