UFO

Professor: UFO’s zijn buitenaardse sondes

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dr. James E. McDonald was in de vijftiger en zestiger jaren docent aan de Universiteit van Arizona. Hij was tevens gefascineerd door UFO’s en deed onderzoek naar het fenomeen.

Op vrijdag publiceerde de Arizona Daily Star diverse stukken uit het archief van McDonald over zijn onderzoek naar UFO’s. Zo beschrijft hij in een artikel uit 1958 hoe de wetenschappelijke gemeenschap het onderwerp negeert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De belangrijkste reden was volgens McDonald dat ‘er geen goede data voorhanden waren en dat mensen die ongeïdentificeerde objecten zagen werden geridiculiseerd’.

Een artikel uit 1966 getiteld ‘UFO’s zijn Echt’ gaat over een lezing die de natuurkundige gaf voor meer dan 200 collega’s en studenten. Hij concludeerde dat UFO’s hoogstwaarschijnlijk ‘buitenaardse sondes’ zijn. Hij baseerde zijn bevindingen op basis van 10 jaar onderzoek naar ongewone fenomenen in het luchtruim.

Project Blue Book

Gedurende dezelfde presentatie uitte McDonald zijn onvrede over het officiële onderzoek van de Amerikaanse luchtmacht naar UFO’s, geheten Project Blue Book. Hij noemde het een ‘wetenschappelijk schandaal’ en trok de competentie van de betrokken onderzoekers in twijfel.

Condon-rapport

In een artikel uit 1969 bekritiseerde McDonald het Condon-rapport, een andere studie naar UFO’s die werd gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht. Alle gepubliceerde stukken van Dr. James E. McDonald leest u hier terug.

Bron: Openminds.tv

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x