Wetenschap

Projectie van een andere kosmos: mens leeft in hologram (video)

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het holografisch principe leert ons dat een tweedimensionaal oppervlak alle informatie bevat die nodig is om een driedimensionaal object, bijvoorbeeld het universum, te beschrijven.

Data die een beschrijving van een object in de ruimte – een mens of een komeet – bevatten kunnen verborgen zijn in de echte platte versie van het heelal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In een zwart gat worden alle objecten die erin vallen gevangen door oppervlakteveranderingen, wat betekent dat de objecten worden opgeslagen als ‘geheugen’ of als data, in plaats van een fysiek voorwerp.

Het hele universum kan worden gezien als een ‘tweedimensionale structuur die wordt geprojecteerd op een kosmologische horizon’. Anders gezegd: het universum dat wij denken te bewonen is een 3D-projectie van een 2D-parallel heelal.

Japanse onderzoekers hebben onlangs wiskundig bewijs geleverd waaruit zou blijken dat het holografisch principe correct is. In 1997 suggereerde theoretisch natuurkundige Juan Maldacena dat het universum bestaat uit negen dimensies ruimte en één dimensie tijd.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Dus als iedereen Holografisch gaat denken, zullen er velen VERLICHT worden.

Edwin
Edwin
10 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]Dus als iedereen Holografisch gaat denken, zullen er velen VERLICHT worden.[/quote]
Dit hologram creëren we zelf,omdat dit zo ongelofelijk klinkt kunnen sommige mensen dit niet accepteren.

Edwin
Edwin
10 jaren geleden

Als je over de zin die boven staat nadenkt, die zegt (quote)
“Het universum dat wij denken te bewonen is een 3D-projectie van een 2D-parallel heelal.” houdt dat ook in dat het hele
3D-4D-5D verhaal hier mee zwaar onder vuur komt te staan.Als dat zo doorgaat krijgen we nog eens een keer te horen dat er in feite helemaal geen verschillende dimensies bestaan, en dat deze allemaal aspecten zijn van een continuüm waar we allemaal deel van uitmaken.Misschien zijn we geen wezens die IN tijd en ruimte leven maar is het net andersom: Tijd en Ruimte zijn hoedanigheden die IN ons bewustzijn leven.

Iaw Abraxas

Randy
Randy
10 jaren geleden

grappig. het komt toch steeds terug. hoe wil iemand weten wat een zwart gat is of wat ermee gebeurt zonder het zelf getest te hebben? wiskundige formules?
Het holografische gedeelte kan ik me in vinden maar altijd dat geleuter over wat “wetenschappers” DENKEN wat een zwart gat is en dat meteen de waarheid is,zijn ze ooit bij zo’n zwart gat geweest? hebben ze er iets in zien verdwijnen?

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x