ongebruikte categorie

Purmerend 9 januari – Groot fel verlicht object

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naam: R.B.
Woonplaats: Purmerend

09-01-2012. Rond 20:00 uur vliegen er een felle lichten over Purmerend in de richting van de kust, waarvan 3 naast elkaar die maar heel af en toe opflitsten. Niet zoals een vliegtuig die om de 2 sec knipperen. Daarachter 1 fel wit licht op behoorlijke afstand van de eerste 3 lichten. Deze knipperde continue en veel sneller dan een vliegtuig.

Gezien het vroeg in de avond was en al donker, kon ik toch met de verrekijker duidelijk een contour zien tussen de lichten wat leek op een verbinding hier tussen. Omdat er veel vliegverkeer was in de lucht kon ik ook enigzins bepalen hoe groot het moet zijn geweest. Ik schatte de grootte aan de hand van de lengte tussen de lichten minstens op 500 meter tot een kilometer. Wat voor beweging het ook maakte, het achterste licht volgde de beweging van de voorste 3 lichten en moet het dus aan elkaar vast hebben gezeten of een magnifiek volgsysteem hebben. Ik kon het heel lang volgen tot het uit het zicht verdween.

Helaas kon ik geen foto maken, maar aan de hand van een beetje plakwerk gemaakt wat ik zag en misschien dat iemand het herkend of ook heeft gezien.

000acrb9

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x