Financieel

‘Regering-Berlusconi in gevaar door schuldencrisis’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coalitiepartner van de Italiaanse premier Berlusconi dreigt uit de regering te stappen wegens de schuldencrisis en de manier waarop het land daar weerstand aan moet bieden.

De partij Lega Nord is fel gekant tegen de opgelegde hervormingsplannen. Partijleider Umberto Bossi stelde vandaag dat ‘de regering gevaar loopt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zijn partij is fel tegen het voorstel om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. “De situatie is moeilijk, heel gevaarlijk. Dit is een dramatisch moment,” aldus Bossi.

Berlusconi overlegt vandaag met partijgenoten en prominenten van de Lega Nord om tot een akkoord te komen. De Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport, een partijgenoot van Berlusconi, Altero Matteoli, zei dat er nog ‘onderhandelingsruimte’ is.

Italië verkeert in ernstige financiële problemen. Het land heeft een torenhoge staatsschuld en heeft Europa nodig voor steun. In ruil daarvoor eist Brussel ingrijpende bezuinigingen en hervormingen. Hervormingen die Lega Nord niet wil.

Tijdens de EU-top van afgelopen weekend werd Berlusconi door zijn collega’s in Europa al opgeroepen meer tempo te maken met economische hervormingen en bezuinigingen, om de Italiaanse schuldenlast van 1,9 biljoen euro terug te dringen en de economie een impuls te geven.

Bossi ziet ook niets in het idee om Italië tijdelijk door een technische regering van financiële experts te laten leiden. Deze regering zou allerlei pijnlijke hervormingen moeten doorvoeren. Maar volgens Bossi is er maar één optie als de regering valt en dat zijn nieuwe verkiezingen.

Vorige week overleefde Berlusconi nog een vertrouwensstemming in het Italiaanse parlement. De premier ligt zwaar onder vuur vanwege talrijke corruptieschandalen en vermeende affaires.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd: De zaak is allang out of control

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x