Financieel

Restricties op gebruik van toiletpapier in Spanje

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schoolkinderen in Catalonië zijn het laatste slachtoffer van de bezuinigingsmaatregelen nu de lokale autoriteiten hebben opgedragen het gebruik van toiletpapier te beperken om zo geld te besparen.

De noordoostelijke autonome regio kreeg de opdracht het begrotingstekort te verkleinen en heeft een serie draconische besparingen aangekondigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het ministerie van Onderwijs van de regio heeft scholen geïnstrueerd de consumptie van toiletrollen door scholieren terug te dringen. Leerlingen van het openbaar onderwijs mogen voortaan nog maximaal 25 meter wc-papier per maand gebruiken, waar 150 meter tot recent de regel was.

In Spanje wordt ingrijpend bezuinigd op onderwijs als gevolg waarvan leraren regelmatig de straat opgaan. Artsen uit de regio hebben onlangs opgeroepen tot een staking omdat ze boos zijn dat ziekenhuizen door bezuinigingen in de zorg overvol zijn.

De centrale regering van Spanje heeft de autonome regio’s gedwongen hun uitgaven terug te dringen. Een nieuwe ronde van besparingsplannen wordt verwacht onder leiding van de Spaanse Volkspartij die op 20 november de parlementsverkiezingen won. Op 22 december aanstaande zal partijleider Mariano Rajoy ingezworen worden als de nieuwe minister-president van Spanje.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x