Gezondheid

Rode ui blijkt krachtige killer van kankercellen. Deze Canadese onderzoekers leggen uit hoe het werkt

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bepaalde voedingsproducten gaan de strijd aan met kanker. Eén van die producten is de rode ui. Rode uien werken het beste tegen kanker, want ze bevatten twee stoffen die kankercellen doden.

Alle uien bevatten veel quercetine, een zogeheten flavonoïde. Maar rode uien bevatten bovendien het meeste anthocyaan: de kleurstof die de rode ui zijn kleur geeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit laboratoriumtests blijkt dat deze twee stoffen samen een krachtige ‘killer’ van dikkedarmkankercellen vormen.

Versterken

De kleurstof lijkt volgens onderzoekers van de Universiteit van Guelph in Canada de quercetine te versterken en ‘aasetende’ eigenschappen ervan te vergroten.

Ze probeerden vijf verschillende uiensoorten uit op de kankercellen. Alle uien bevatten quercetine en dus hebben ze in theorie allemaal kankerbestrijdende eigenschappen. Maar de rode soort viel extra op.

Voor hun experiment kozen de onderzoekers vijf uienrassen die in de provincie Ontario geteeld worden, waaronder het ras Ruby Ring.

Celdood

“Uien activeren methoden waarmee het lichaam de kankercellen aanzet tot celdood,” legde onderzoeker Abdulmonem Murayyan van de Universiteit van Guelph uit.

“Ze bevorderen een ongunstige omgeving voor kankercellen en ze verstoren de communicatie tussen kankercellen onderling, waardoor hun groei belemmerd wordt,” voegde hij toe.

De studie is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Food Research International.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Kanker? is een ziekte , en de ui een killer , ik zal het u uitleggen . onze samenleving is ook ziek en heeft ook een soort kanker een ziekte deze bestaat uit het bestrijden van elkaar in en met woorden, en woorden kunnen ook dodelijk zijn het is de ui en de killer tegelijk , er zijn genoeg woorden van minachting, en minachting is een soort kanker als die een deel van ons karakter aantast heel de rest sterft.

carina
carina
6 jaren geleden

Kijk dat is nog eens echte superfood..
anders dan die bespoten ( bijv.) goij bessen met hun teveel aan verboden bestrijdingsmiddelen..

Mike
Mike
6 jaren geleden

Kijk, dat is nog eens goed nieuws, krijg er tranen van in mijn ogen.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Tja , als we allemaal gezond (?) zouden eten, zal dat al wat uitmaken voor het lichaam……. Maar negativiteit is ook een ziekte verwekker , dus rob je gaat goed, deze houden we er in…… Lichaam , ziel en geest horen rein te zijn, anders functioneer je niet..

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x